U trendu

Indijana Džouns i kraljevstvo kristalne lobanje

Nedavno je zvanično objavljeno da će ime četvrtog nastavka poznatog serijala o avanturisti Indijani Džounsu biti „Indijana Džouns i kraljevstvo kristalne lobanje“ („Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull“). Naslov filma je tobože slučajno izleteo jednom od glumaca ovog filma – Šiji Labufu (Shia LaBeouf), tokom ceremonije dodele MTV video-muzičkih nagrada.
Naslovna uloga poverena je kao i prethodna tri puta Harisonu Fordu (Harrison Ford), a pored već pomenutih u filmu igraju i Kejt Blanšet (Cate Blanchett), Keren Alen (Karen Allen), Džim Brodbent (Jim Broadbent), Rej Vinston (Ray Winstone) i Džon Hart (John Hurt). Film će režirati Stiven Spilberg (Steven Spielberg), a jedan od producenata je njegov partner u ovoj franšizi – Džordž Lukas (George Lucas).
Krajem sedamdesetih Spilberg i Lukas su s kućom „Paramount Pictures“ dogovorili snimanje pet filmova ovog serijala. Posle filma „Indijana Džouns i poslednji krstaški pohod“ („Indiana Jones and the Last Crusade“), koji je premijerno prikazan 1989. godine, Lukas je odlučio da prekine snimanje serijala jer je smatrao da nema više dobrih ideja za snimanje novih filmova. Nakon završetka snimanja TV serije „Mladi Indijana Džouns“, Lukas je osetio da je vreme da se vrati originalnom serijalu, ali svi njegovi predlozi za zaplet novog filma nisu naišli na odobravanje kod Spilberga i Forda.
Prilikom pronalaženja odgovorajućeg scenariste, među imenima je je iskrsao i M. Najt Šajmalan (M. Night Shyamalan), ali je on ubrzo odustao shvativši da Lukas projektu neće posvetiti punu pažnju sve dok ne završi novu trilogiju „Ratova zvezda“ („Star Wars“). U maju 2002. godine Frenk Darabont (Frank Darabont), poznat po filmu „Bekstvo iz Šošenka“, angažovan je za pisanje scenarija, ali – iako je Spilberg podržao sve Darabontove ideje – Lukas nije bio nimalo zadovoljan.
Da bi se vratio u kondiciju, Ford je vežbao tri sata dnevno u teretani i bio nekoliko meseci na proteinskoj dijeti, dok je njegov mladi partner Labuf morao prethodno da poradi na dobijanju kilaže i mišićne mase. Najlakši zadatak, iako veoma intenzivan Labufu, bilo je gledanje prethodna tri filma iz serijala nekoliko puta. Kao što je i očekivano, Džon Vilijams (John Williams) komponuje muziku za film.
Premijera je zakazana za 22. maj 2008. godine simultano u većini zemalja širom sveta.
Korisni linkovi

Snima se „Indijana Džouns 4“
Omiljeni film: „Bekstvo iz Šošenka“
Ko je Harison Ford?
Zvanični sajt filma „Indijana Džouns 4“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.