Mišel Sardu najavio kraj pevačke karijere

Mišel Sardu, jedan od najprodavanijih francuskih šansonjera, rekao je danas da planira oproštajnu turneju u Francuskoj, Švajcarskoj i Belgiji i poslednji album pre nego što se u potpunosti posveti pozorištu.

„Prestajem sa pevanjem. Definitivno. Održaću oproštajnu turneju i izdaću album u oktobru“, rekao je za list Parizjen sedamdesetogodišnji pevač i dodao da će snimanje 26. albuma početi „ove nedelje“.

Sardu je rekao da će „jedna pesma govoriti o papi Franji, druga o ljudima iz sveta filma“.

Prema njegovim rečima, sa 70 godina zaslužio je pravo da radi ono što mu najviše čini zadovoljstvo.

Popularni i kontroverzni šansonjer je prodao preko 100 miliona albuma, a pozorištu se posvetio po završetku prethodne turneje „veliki momenti“ 2013.

Sardu će se na scenu ponovo popeti od leta na seriji koncerata koje je nazvao „Poslednji ples“, i koji će biti izvodjeni do marta 2018.

Precizirao je da će ti koncerti biti „nešto što nikada pre nije radio, sa velikim ekranima i vizuelnim efektima“.

Za 50 godina karijere izdao je 25 studijskih i 18 živih albuma i preko 350 šansona, a karijera mu je obeležena kontroverznim stavovima i raspravama.

Najveću kontroverzu je izazvala pesma „Les Ricains“ uz 1967. koja je omaž SAD, iako je Francuska napustila strukturu NATO a zbog rata u Vijetnamu u zemlji postojao antiamerikanizam.

Ponovo se našao na meti 1976. sa pesmom „Ja sam za“ u kojoj se zalaže za uvodjenje smrtne kazne, zbog čega ga je levica omrznula.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike