U trendu

Novi Šajmalanov film stiže u julu

Novi film poznatog reditelja M. Najta Šajmalana (M. Night Shyamalan), koji autorski stoji iza filmova "Šesto čulo" ("The Sixth Sense"), "Nesalomiv" ("Unbreakable"), "Znaci" ("Signs"), "Zabit" ("The Village"), "Gospa iz vode" ("Lady in the Water") i "Pretnja" ("The Happening"), stiže u svetske i domaće bioskope ovoga leta. Film "The Last Airbender" nije rediteljev lični projekat, što ga razlikuje od pomenutih ostvarenja, već je baziran na popularnoj emisiji televizije "Nickelodeon" – "Avatar: The Last Airbender".
U filmu koji će američku premijeru imati 2. jula glavne uloge tumače Noa Ringer (Noah Ringer) kao Aang, Dev Patel (Dev Patel), poznatiji kao tumač glavne uloge u filmu "Milioner iz blata" ("Slumdog Millionaire"), kao zli princ Zuko, te Nikola Pelc (Nicola Peltz) i Džekson Retboun (Jackson Rathbone) kao Aangovi odani prijatelji i saborci.
Vazduh, voda, zemlja i vatra. Četiri nacije sudbinski povezane. Ali, nacija vatre otpočinje brutalni rat protiv ostale tri. Čitav vek je prošao bez ikakve nade da će se skrenuti s puta destrukcije i mržnje. Mladi Aang otkriva da je on usamljeni Avatar koji ima moć da upravlja sa sva četiri elementa. Aang se udružuje s Katarom, koja ima moć nad vodom, i njenim bratom Sokom da bi povratio ravnotežu među elementima u njihovom svetu opustošenom ratovima.
Dok je ovaj film u fazi postprodukcije, snima se novi – "Devil", u kome je Šajmalan samo scenarista. Sledeći kompletno autorski projekti ovog filmskog stvaraoca biće filmovi "Bollywood Blues" i "Nesalomiv 2" ("Unbreakable 2").
Dok čekamo leto i premijeru novog Šajmalanovog filma, vaša urednica vam predlaže da pogledate jedan od njegovih prvih filmova – "Buđenje u velikom stilu" ("Wide Awake"), koji se pojavio 1998. godine. Šajmalan je scenario za ovaj film napisao 1991. godine, snimljen je 1995. godine, ali je bio odložen na nekoj polici sve dok braća Vajnstin nisu prepoznali njegov kvalitet i distribuirali ga 1998. Osnovac Džošua Bil, koji je i narator ove simpatične drame, ispituje neka suštinska životna pitanja o smrti, bolesti i postojanju Boga na vrlo simpatičan način.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.