„Oko“ među najgledanijim

Na drugom mestu liste najgledanijih filmova u Americi našao se rimejk čuvenog hongkonškog horora „Oko“ („The Eye“). Glavne uloge poverene su Džesiki Albi (Jessica Alba), Alesandru Nivoli (Alessandro Nivola), Parker Pozi (Parker Posey) i Radetu Šerbedžiji. Pošto se nalazi na ivici ludila, Sidni naprosto mora da otkrije čije je oči dobila.
Peto mesto liste zauzeo je prošlonedeljni pobednik – „Meet the Spartans“, parodija na film „300: bitka kod Termopila“. Film donosi priču o Leonidi, heroju koji predvodi vojsku od 13 Spartanaca protiv Persijanaca, među kojima su i Roki Balboa i Paris Hilton. Film su režirali Džejson Fridberg (Jason Friedberg) i Aron Selcer (Aaron Seltzer), koji stoje i iza filmova „Epic Movie“ i „Date Movie“.
Na šestom mestu našao se drugoplasirani film od prošle nedelje – dugo očekivani „Rambo 4“ („Rambo“). Više o ovom filmu pročitajte u članku našeg magazina „Slaj je ponovo Rambo“.
Na osmom mestu je novi film Dajane Lejn (Diane Lane) – „Untraceable“. Lejnova i Kolin Henks (Colin Hanks) u ovom filmu tumače agente FBI-ja. Oni su u potrazi za svirepim internet ubicom koji je napravio internet sajt „KillWithMe.com“. Sajt funkcioniše po principu što se više internet korisnika uloguje na njega – to ubica brže ubija ljude. Film je režirao Gregori Hoblit (Gregory Hoblit), poznat po filmovima „Pukotina“ („Fracture“) i „Iskonski strah“ („Primal Fear“). Pored mladog Henksa i Lejnove, u filmu uloge tumače i Den Kalahan (Dan Callahan) i Bili Berk (Billy Burke).
Film „Biće krvi“ („There Will Be Blood“) našao se na desetom mestu liste. Režiju potpisuje Pol Tomas Anderson (Paul Thomas Anderson), a nominacoju za Oskara za ulogu u ovom filmu dobio je Danijel Dej Luis (Daniel Day-Lewis).
Jedna od „očajnih domaćica“ („Desperate Housewives“) – Eva Longorija (Eva Longoria Parker), odigrala je prvu glavnu ulogu u ostvarenju „Over Her Dead Body“, koji nije uspeo da se dokopa top-deset liste. Ona igra duha koji pokušava da rasturi vezu između svog verenika (Pol Rad; Paul Rudd) i njegove nove devojke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.