U trendu

Ovi slavni roditelji imaju milijarde, ali deci neće ostaviti ništa: Evo i zašto

Često na naslovnim stranama vidimo decu bogatih i slavnih roditelja koji žive lagodnim životom, troše stečeno nasledstvo, neretko uživajući u porocima i ludim žurkama, ali postoje i izuzeci. Mila Kunis, Danijel Krejg, Džeki Čen i Mark Zakerberg samo su neki od poznatih roditelja koji na računima imaju milijarde, ali ih neće ostaviti svojim potomcima. Ovo su njihovi razlozi.

Mila Kunis i Ešton Kučer

“Ne stvaramo nasledstvo za njih, a novac ćemo nakon smrti dati u dobrotvorne svrhe ili za neke druge stvari. Još nismo odlučili“, otkrio je slavni par jednom prilikom. Iako tvrde da svoju decu neće ostaviti na cedilu, za roditeljski novac njihovi će se potomci i te kako morati da se pomuče.

“Ako moja deca ikada odluče da pokrenu sopstveni posao i budu li imali dobar poslovni plan, uložiću u njega, ali novac neće dobiti tek tako“, objasnio je Kućer i dodao kako smatra da će njihova deca tako ostati motivisana da stvaraju ono što su imala u detinjstvu.

Danijel Krejg

“Moja filozofija je da treba da se rešim svega pre nego što umrem. Ne želim da narednim generacijama ostavljam u nasledstvo velike svote novca. Smatram da je nasledstvo prokletstvo, nikad ga neću ostaviti svojoj deci“, rekao je jednom prilikom filmski Džejms Bond koji ima dve ćerke.

Džeki Čen

Glumac Džeki Čen više je puta izjavio da svoje bogatstvo planira da donira dobrotvornim organizacijama, a ne da ga ostavi svom sinu. Objasnio je i zašto.

“Ako je dovoljno sposoban, može bez problema sam da zaradi novac. Ako nije, onda će samo trošiti moj, a to ne želim.“

Mark Zakerberg

Osnivač Fejsbuka i njegova žena Prisila Ćem tvrde da svoje bogatstvo vredno 82.6 milijardi dolara neće ostaviti ćerkama, već će čak 99 posto svega donirati. „Želimo da naša deca odrastu u boljem svetu nego što je ovaj naš. Mi ćemo odraditi svoj deo kako bismo im to omogućili, ne samo zato što ih volimo već i zato što imamo moralnu odgovornost prema svim budućim generacijama“, rekli su.

Sajmon Kauel

Muzički mogul i televizijski producent Sajmon Kauel takođe ne misli da nasledstvo ostavi svom sinu. Kako kaže, najbolja stvar koju roditelj može da dâ svojoj deci je vreme i pomoći im da nauče ono što njihovi roditelji već znaju.

“Moj sin neće naslediti ništa, radije ću svoj novac ostaviti nekome drugome. Najverovatnije nekoj dobrotvornoj organizaciji. Ne verujem u to prenošenje novca s jedne generacije na drugu“, rekao je jednom prilikom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar