U trendu

Počelo klađenje: Koje ime će Megan i Hari odabrati za bebu?

Termin za rođenje prvog deteta Megan Markl i princa Harija sve je bliži, a poštovaoci kraljevske porodice smatraju da će vojvotkinja i vojvoda od Saseksa izabrati manje tradicionalno ime za bebu, s obzirom na to da će ona biti tek sedma po redu za presto.

Prema britanskoj kladionici Ladbrokes, Elizabet je trenutno omiljeno ime za kraljevsku bebu, sa šansama od 6:1, nakon čega sledi 8:1 za Dajanu i Voktoriju i 12:1 za imena Albert, Alis, Grejs i Filip. Artur, Džejms i Meri imaju šansu od 16:1, prenosi Huffpost.

Predstavnik kladionice Ladbrokes Aleks Apati sugerisao je da je popularnost imena Elizabet među kladioničarima velika zbog mogućnosti da se vojvotkinja porodi 21. aprila, na rođendan kraljice Elizabete. Među imenima koja se predviđaju našli su se čak i Barak (100:1), Tereza (100:1), Pirs (200:1), Donald (250:1) i Bregzit (500:1).

I druge kladionice predviđaju koje će ime izabrati. Paddy Power nudi kvotu od 3:1 za Dajanu, 8:1 za Grejs i 14:1 za Viktoriju, Alis, Džejms i Artur. Dajana takođe vodi u William Hill kladionici. Među muškim imenima, najbolje se kotira Artur sa 4:1, a slede Edvard, Džejms i Filip sa 16:1, prenosi 24sata.hr.

„Hari i Megan imaju mnogo veću fleksibilnost u smislu pokoravanja tradiciji i strogih protokola“, rekla je Arijana Černok, vanredna profesorka moderne britanske istorije na Univerzitetu Boston. „Mislim da bi jedno od imena čak moglo biti u američkom duhu. Sigurno to neće biti prvo ime, ali u jednom od ostalih vrlo je moguće. Poštovaće obe strane“, rekla je profesorka.