Riki Martin: S poštovanjem prema Versačeu u seriji o njegovom ubistvu

 Američki pevač Riki Martin izjavio je da je uverio dugogodišnjeg životnog partnera Djanija Versačea da će se s poštovanjem odnositi prema njima u televizijskoj drami o ubistvu italijanskog modnog dizajnera, u julu 1997. godine.

Martin će igrati Versačeovog partnera Antonija D’Amika u TV seriji „Atentat na Djanija Versačea: Američka krimi priča“, koja će na kablovskoj televiziji FX biti prikazana u januaru.

„Osiguraću da se ljudi zaljube u tvoju vezu sa Djanijem“, izjavila je američka pop zvezda.

Martin je rekao da je s D’Amikom razgovarao u sredu, pošto je on javno kritikovao seriju zbog, kako je rekao, netačnosti.

Izvršni producent Rajan Marfi izjavio je da je D’Amiko možda doneo zaključak na osnovu fotografija koje su paparaci napravili tokom snimanja ispred Versačeove kuće u Majamiju, gde je ubijen 1997. godine.

Marfi je rekao da je serija drama, a ne dokumentarac i da „treba imati poštovanje, ali napraviti je na svoj način“.

Serija o ubistvu Versačea nastavak je njegove antologije „Američka krimi priča“, koja je počela televizijskom serijom „Narod protiv O. Džeja Simpsona“.

Versačea je ubio serijski ubica Endru Kjunanan, za koga se veruje da je pre toga ubio četiri osobe i koji je izvršio samoubistvo oko nedelju dana kasnije.

Na njegovoj meti bili su homoseksualci, a Versače je bio jedna od retkih slavnih ličnosti koja se otvoreno izjašnjavala kao gej, u to, kako je rekao Marfi, po njih „represivna vremena“, i zbog tog političkog konteksta u naslovu serije je i upotrebljena reč atentat, a ne ubistvo.

Taj motiv i neuspeh vlasti da zaustave ubistva, čiji uzrok, prema Marfiju, leži u homofobiji, bili su glavni razlozi zašto je odlučio da napravi seriju. 

„Versače je bio poslednja žrtva i nije morao da umre“, rekao je Marfi.

Versačea će u seriji igrati venecuelanski glumac Edgar Ramires, njegovu sestru Donatelu Penelop Kruz, a Kjunana će glumiti Daren Kris. 

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike