U trendu

Simspnovi opet prevideli: Greta Tunberg je zapravo Lisa Simpson (foto, video)

Simpsonovi su ponovo predvideli budućnost i ovog puta sličnost je neverovatna.

Gledaoci popularne animirane serije veruju da su njeni tvorci predvideli pojavu tinejdžerke aktivistkinje za klimatske promene Grete Tunberg, koja je svet osvojila strastvenim govorom pred najvišim svetskim zvaničnicima u Ujedninjenim nacijama.

U epizodi 20. sezone iz 2009. godine, Lisa svojim drugovima iz razreda drži predavanje i upozorava ih da njihov grad Springfild zbog klimatskih promena neće postojati 2059. godine.

Kada je otkrila internet članke koji govore o tome da se koristi sapun umesto vode, da je izbio svetski rat zbog kapi nafte i da je poslednji polarni medved na planeti izvršio samoubistvo, to je deprimiralo.

Svoje drugove iz razreda uplašila je pričama o porastu nivoa okeana, globalnom zagrevanju i pretvaranju planete u pustinju.

A kada je Greta ove nedelje izašla pred svetske lidere, takođe je sa strašću i puta besa govorila o tmurnoj budućnosti naše planete ukoliko nešto odmah ne preduzmu.

Mnogi korisnici Tvitera veruju da je ovo i više nego očigleda koincidencija, a gledaoci u i dalje u čudu kako producenti svaki put uspeju da predvide budućnost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.