U trendu

Sinemafest – ponedeljak, 31. oktobar (video)

U subotu 29. oktobra u Centru „Sava“ počela je nova filmska revija „Cinemafest“. Osmišljena od strane istaknutih distributerskih kuća i filmskih stručnjaka, revija „Cinemafest“ na neki način nastavlja tradiciju oktobarskih filmskih dešavanja na koje je beogradska publika bila tradicionalno naviknuta održavanjem filmske revije „Sinemanija“. Na Cinemafest-u će ljubitelji filma imati privilegiju da pogledaju najkvalitetnija ostvarenja nove svetske produkcije.

Programska celina: Glavni program – centar „Sava“
Naziv filma: „Hulieta“ („Julieta“)
Termin prikazivanja: ponedeljak, 31. oktobar, 19.00 časova
Žanr: drama, romansa
Trajanje: 99 min.
Glavne uloge: Adriana Ugarte, Michelle Jenner, Rossy de Palma
Scenario: Pedro Almodovar, Alice Munro
Režija: Pedro Almodovar

SINOPSIS

Hulieta živi u Madridu sa ćerkom Antiom. Obe u tišini pate zbog gubitka Huana, Antijinog oca i Hulietinog supruga. Njihova bol ih ne približava, već udaljava. Kada napuni osamnaest godina, Antia napušta majku bez objašnjenja. Hulieta pokušava da je pronađe na svaki mogući način, ali sve što otkriva je koliko malo zna o svojoj ćerki. Film govori o borbi majke da preživi nesigurnost, ali i o kompleksu krivice i misteriji koja navodi ljude da napuste one koje vole, brišući ih iz života kao da im nikada ništa nisu značili, kao da nikada nisu postojali.

Programska celina: Glavni program – centar „Sava“
Naziv filma: „Sa zemlje meseca“ („Mal de pierres“)
Termin prikazivanja: ponedeljak, 31. oktobar, 21.30 časova
Žanr: drama, komedija, romansa
Trajanje: 120 min.
Glavne uloge: Marion Kotijar (Marion Cotillard), Luj Garel (Louis Garrel), Aleks Brendmil (Alex Brendemuhl)
Scenario: Milena Agus, Natalie Carter, Jacques Fieschi, Nicole Garcia
Režija: Nicole Garcia

SINOPSIS

Gabrijela (Marion Kotijar) dolazi iz malog sela na jugu Francuske u vreme kada se san o pravoj ljubavi smatrao skandaloznim, pa čak i znakom ludila. Njeni roditelji se nadaju da će udaja za Hozea (Aleks Brendmil), poštenog i dobroćudnog farmera, od nje učiniti odgovornu ženu. Uprkos Hozeovoj posvećenosti, Gabrijela se zaklinje da nikada neće zavoleti Hozea. Gabrijela odlazi u lečilište u Alpima i tamo upoznaje ratnog veterana Andrea (Luj Garel), koji rasplamsava strast u njoj i ona žudi da pobegne s njim. Ovog puta, ona je odlučna da sledi svoje snove.

Posebni dragulj Cinemafest-a jeste i njegova mogućnost da sve naslove mogu da vide i gledaoci u Kragujevcu u bioskopu Cineplexx i Budvi i Podgorici (Crna Gora) u bioskopima Cadmus Cinepex i Cineplexx Podgorica.

Beograđani će filmove, pored premijernih termina u Sava centru, moći da pogledaju i u bioskopu Cineplexx („Delta City“). Cena pojedinačnih karata je 400 dinara.

Zvanični sajt: Sinemafest

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar