Svi ga se sećamo kao Vukašina iz „Srećnih ljudi“, a ovo su njegove ćerke (foto)

Glumac Desimir Stanojević za mnoge generacije bio je i ostaće Vukašin Golubović iz serije „Srećni ljudi“.

Posle tog ostvarenja malo smo ga gledali na TV ekranima, ali Desimir nikada nije odustao od glume. Naprotiv, nastavio je da briljira u pozorištu.

Više od 20 godina Desimir igra u Pozorištu na Terazijama neke od najzahtevnijih uloga, poput onih u mjuziklima „Grk Zorba“ i „Cigani lete u nebo“…

Desimir ima dve ćerke: Ninu i Sanju. Nina je završila Muzičku akademiju u Novom Sadu i radi u Simfonijsom orkestru RTS-a, dok se Sanja odlučila za veterinu.

Gepostet von Sanja Kanački am Montag, 29. August 2016

Desimir u jednom intervjuu ranije otkrio na šta je posebno ponosan kada su njegove ćerke u pitanju.

– Što pred sobom vidim zrele, pametne i vredne ljude. Nina je završila Muzičku akademiju, odsek oboa i sa 35 godina ima već više od 10 godina radnog iskustva i veoma je uspešna u svom poslu. Deset godina je u braku, ima sina Jevrema, koji je završio prvi razred, i četvorogodišnju ćerku Nataliju. Sanja se na četvrtoj godini veterine odlučila za udaju. Fakultet je i dalje tamo gde jeste, ali ga ona ne obilazi. Ima četvorogodišnjeg Branka i Kalinu.

Gepostet von Nina Cosic am Montag, 11. Juli 2016

Na pitanje kako je reagovao kada su ga ćerke upoznale s momcima, glumac je otkrio:

– Imao sam sreću da je moj prvi zet, Ninin muž, Zoran Ćosić moj kolega glumac. Od prvog dana imali smo o čemu da pričamo, a da ja ne budem strogi otac, a on uplašeni zet. Moje iskustvo sa tastom, koji je bio strog i poslovan, a ja mlad i zelen učinio je da budem drugačiji. Moj tast je i dva dana pred svadbu tražio da Nada dođe kući u devet uveče. Prvih dvadeset pet godina našeg braka proteklo je kao ozbiljan tast i neozbiljan zet. Sada, posle 36 godina braka, došli smo do dobrih familijarnih odnosa. Između Nine i Zorana je čak u jednom trenutku i došlo do prekida zabavljanja. U to vreme nam je bila slava pa sam Ćoleta, kao svog kolegu, pozvao na slavu. Nina za to nije znala. Nije prošlo ni pet dana, a oni su se pomirili, a za dva meseca već su počeli da žive zajedno. Sanja je izabrala Marka Kanačkog čija su interesovanja i privatno i poslovno vezana za tehniku, računare i ostale uređaje koji meni nisu bliski. Dobio sam odgovornu osobu koja može da mi, bez mnogo ubeđivanja da to mogu sam da naučim, sredi računar, mobilni – rekao je Stanojević ranije u jednom intervjuu.

(Puls online)

1 komentar
  1. SASA

    Glumca Desimira Stanojevica,namerno je velika vecina ljudi bacila u zaborav.Razlog tom brisanju iz memorije, ima i razlog.Za vreme onih uzasnih devedesetih godina u srbiji,taj glumac je usao u politiku.I ne samo da je usao u politiku,nego je postao funkcioner stranke JUL,koju je osnovala supruga S.Milosevica.To je jedini razlog,zasto smo namerno radili na tome,da ga zaboravimo.!

Napišite komentar