U trendu

„Tron – legat“ uskoro u bioskopima

U četvrtak, 28. oktobra, beogradska publika je imala priliku da pogleda nekoliko inserata iz filma "Tron – legat" ("Tron: Legacy") kuće "Volt Dizni". Tog dana je Srbija bila jedna od 40 zemalja u kojima je publika u isto vreme mogla da pogleda ekskluzivnih 23 minuta ovog filma u 3D tehnici. Ceo film publika će imati prilike da premijerno pogleda 23. decembra.
Ovo je svojevrsni nastavak kultnog klasika "Tron" iz 1982. godine Stivena Lizbergera (Steven Lisberger) koji je reditelj Džozef Kosinski (Joseph Kosinski) podigao na nivo novih tehnoloških mogućnosti, pa čak i iznad njih. Naime, 3D tehnologija korišćena u ovom filmu razvijana je uporedo sa onom viđenom u filmu "Avatar", koji će po rečima Džejmsa Kameruna uskoro dobiti i dva svoja nastavka i tako postati trilogija.
Dvadesetsedmogodišnji Sem Flin, koga tumači Garet Hedland (Garrett Hedlund), tehnički je stručnjak i sin Kevina Flina, koga i u novom filmu igra Džef Bridžiz (Jeff Bridges). Dok istražuje nestanak oca, mladi Flin će i sam biti uvučen u isti svet opasnih programa i gladijatorskih igrica u kome je njegov otac živeo 25 godina. Zajedno s Kevinovom odanom prijateljicom (Olivija Vajld; Olivia Wilde), otac i sin će se upustiti u putovanje života i smrti kroz vizuelno očaravajući sajber-svet, koji je postao mnogo napredniji i krajnje opasan.
Džef Bridžiz je prvi glumac u istoriji kinematografije koji glumi naspram mlađe verzije samog sebe. Ovo je prvi film u kom je integrisana potpuno digitalizovana glava i telo na već postojećeg glumca kako bi se stvorila mlađa verzija Kevina Flina, lika koji Bridžiz tumači.
Film je snimljen u 3D tehnologiji, ali da bi publika dobila potpuni doživljaj Rešetke, početne scene u stvarnom svetu snimljene su u 2D tehnologiji da bi, kada Sem uđe u Rešetku, bio upečatljiviji utisak treće dimenzije. Svetleća odela korišćena u ovom filmu napravljena su od elektroluminescentnih lampi koje su izrađene od specijalnog fleksibilnog polimerskog filma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.