U trendu

Čist automobil

Ne vozi se s maksimalno pojačanim radiom – pored toga što vas to onemogućava da čujete tuđe sirene, tako pokazujete i zaista kosmičku vulgarnost. Isto važi, ali samo zbog prvog razloga, za mini-kasetofone sa slušalicama – izolacija, kada je reč o akustici, nekada može biti izvor opasnosti.
Telefon instaliran u kolima ili mobilni telefon takođe mogu da budu opasni – oni će vam sigurno odvući pažnju i izazvati gubitak kontrole nad volanom. Ako vam je baš neophodan telefon u automobilu, postoje i slušalice za njega, pomoću kojih možete da pričate bez ispuštanja volana. Kada je reč o pažljivosti, držite zatvorene prozore i ne uključujte i isključujte ventilaciju, grejanje ili muziku bez konsultovanja sa svim prisutnima u vozilu.
Na kraju, napomena sa stanovišta estetike. Vaš automobil govori o vama isto kao i vaš dom. Zato držite svoj automobil maksimalno čist, kako unutra tako i spolja. U unutrašnjosti automobila, kao i u prtljažniku, ne bi trebalo da bude suvišnih predmeta. Rezervna guma treba da bude u odličnom stanju, kao, uostalom, i ostatak vozila, uključujući i motor. Izbegavajte viseće amajlije i kompakt diskove, psiće koji mrdaju glavom, ikone svetaca, crteže na kojima piše „srećan put“ ili razne druge poruke.
Nije mnogo kulturno imati presvlake od slame, plastike ili veštačke kože. Isto tako, trebalo bi izbegavati, bilo spolja, bilo iznutra, nalepnice firmi, pevača, diskoteka ili tome slično. Može se napraviti izuzetak ako je nalepnica posebno lepa ili s dobrom porukom. Dovoljna je, međutim, jedna takva sitnica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.