U trendu

Da li je udar aviona 175 u kulu „bliznakinju“ samo dobra montaža?

Šta nije u redu na ovoj slici?

 

Mnogo ljudi je i danas, više od decenije nakon napada Al Kaide na Njujork i Vašington, skeptično po pitanju onoga što se zaista dogodilo 11. septembra 2001. godine. Jedna od teorija zavere je da napad nije bio rezultat akcije terorista, već pažljivo planirana nameštaljka Vlade SAD. 

Nedavno otkriven video navodno zabeležen 11. septembra, ali iz potpuno drugog ugla u odnosu na snimak koji je prikazan na televiziji, daje teoretičarima zavere još materijala. Autor upozorava da ne tvrdi da je ovaj video istina i kaže da zvanična originalna priča ima puno rupa.

Na snimku koji je za par dana na Jutjubu imao 2 miliona pregleda vidi se, na usporenom pregledu, kako krilo aviona koji udara u drugu kulu u Njujorku tokom terorističkog napada 11. septembra „ide“ iza zgrade na način na koji je to moguće bukvalno samo u filmovima. Obratite pažnju na to dok gledate usporeni snimak udara.

 

https://www.youtube.com/watch?v=P3NtaDC_ZEo


Autor ističe dve pojedinosti koje nije moguće objasniti „zvaničnom” teorijom. Prvo, avion je u drugu zgradu Svetskog trgovinskog centra jednostavno uleteo kao „nož u puter“ pre nego što je eksplodirao unutra. Kao što primećuje kreator snimka, avion ne može da probije čeličnu strukturu zgrade kao što se vidi na snimku. 


Druga pojedinost još je šokantnija, smatra autor videa!

Usporeni snimak otkriva da jedno krilo aviona, pre nego što je udario u zgradu, prolazi iza zgrade koja je daleko iza kula bliznakinja! Obe ove pojedinosti su dokaz, smatra autor klipa, da je snimak koji je 11. septembra obišao svet, zapravo samo rezultat pažljive kompjuterske montaže.

 

 (Jutujub/dnevno)

1 komentar
  1. N. N.

    Onima koji su bar jednom držali kameru u rukama, fotografima i reporterima pogotovo, odmah je bilo jasno o čemu se radi. Da bi se napravili takvi snimci, još iz tolikog broja različitih uglova, kamere moraju biti blagovremeno nameštene, i to – na stativu! To znači da snimatelji moraju znati unapred gde i šta treba da se snima… Slučajni snimci, da ih čine i najprofesionalniji snimatelji, ne mogu biti takvi kakve nam prezentuju…

Napišite komentar