U trendu

Danas toplije, popodne nestabilno

U Srbiji danas toplije, pre podne pretežno sunčano, posle podne i uveče promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, prvo u jugozapadnim i zapadnim predelima. Vetar slab, promenljivog pravca.

Jutarnja temperatura od 9 do 16°C, najviša dnevna od 25 do 30°C.

Beograd: Toplije, pre podne pretežno sunčano, posle podne i uveče promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab, promenljivog pravca. Jutarnja temperatura oko 16°C, najviša dnevna oko 29°C.

Temperature u većim gradovima:

Beograd: minimalna 16°C, maksimalna 29°C,
Užice: minimalna 14°C, maksimalna 28°C.
Novi Sad: minimalna 14°C, maksimalna 28°C,
Subotica: minimalna 14°C, maksimalna 28°C,
Kragujevac: minimalna 15°C, maksimalna 29°C,
Negotin: minimalna 15°C, maksimalna 30°C,
Niš: minimalna 13°C, maksimalna 30°C,
Priština: minimlna 12°C, maksimalna 28°C.
Evropa: U većem delu promenljivo oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na Pirinejskom poluostrvu, u oblasti Sredozemlja, na jugu Apeninskog, kao i jugu i istoku Balkanskog poluostrva pretežno sunčano.

Biometeorološka prognoza

Usled očekivane biometeorološke situacije hroničnim bolesnicima preporučuje se pridržavanje saveta lekara, kao i umerene fizičke aktivnosti. Naročit oprez se savetuje osobama sa srčanim oboljenjima i astmatičarima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u formi slabije koncentracije i glavobolje. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećanje pažnje.

Prognoza vremena za 14. jul

Promenljivo oblačno i toplo, od sredine dana i posle podne sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a lokalno se očekuje veća količina padavina, kratkotrajan grad i jak vetar.

 

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike