U trendu

Dokazano: Muškarac će živeti duže i srećnije ako se oženi ovakvom ženom

Nova istraživanja su pokazala da žena snažnog intelekta i pameti zapravo može da produži život muškarcu. Pored toga, pomaže u prevenciji demencije.

U jednoj od studija ispitivano je zdravstveno stanje jednojajčanih blizanaca i utvrđeno je da je uticaj jednih na druge imao veliku ulogu u razvoju njihovih intelektualnih sposobnosti.

Naučnici su zaključili da muškarci koji se ožene pametnim ženama žive duže i srećnije, a mnogo ređe pate od Alchajmerove bolesti i demencije.

Opšte je poznato da intelektualno stimulativne igre sprečavaju nastanak ovih bolesti jer stimulišu mozak. Stoga je sasvim logično da partner koji stalno stimuliše vaš intelekt takođe utiče na razvoj vaših kognitivnih sposobnosti.

Penzionisani profesor mentalnog zdravlja na Univerzitetu u Aberdinu, Lorens Veli, rekao je: „Ono što muškarac treba da uradi da bi duže živeo je da se oženi inteligentnom ženom. Nema bolje prevencije demencije“.

Devojke koje su ponosne na svoju inteligenciju izrastaju u odgovornije i nezavisnije žene. Muškarci koji dele ovu karakteristiku takođe uspostavljaju zdravije odnose sa ženama i stvaraju prijatnije porodično okruženje za svoje žene i decu.

Nažalost, i dalje postoji ideja da lepotu žene treba ceniti više od njenog intelekta. Ali ovo istraživanje pokazuje da će osoba kojoj je stalo do partnerove inteligencije biti u boljoj poziciji da brine i o svom mentalnom i fizičkom zdravlju.

A to će imati pozitivan uticaj na društvo u celini.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar