najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kad Novak zapeva Jeleni (video)

Fondacija Đoković, koju je osnovao najbolji teniser sveta Novak Đoković, organizovala je sinoć u Milanu dobrotvornu večeru akuciju sa koje sva sredstva idu za programe ranog obrazovanja dece u Srbiji.

Oko 400 zvanica okupilo se srednjevekovnom zamku Sforcesko, a među gostima bili su čuveni modni kreator Đorđo Armani, proslavljeni fudbaleri Milana Paolo Maldini i Andrej Ševčenko, urednica Voga Ana Vintur, srpski košarkaši Miroslav Raduljica i Milan Mačvan i brojna druga imena iz sveta sporta, mode, šoubiznisa.

Najbolji teniser sveta zapevao je svojoj supruzi.

Sva skupljena sredstva biće usmerena ka programima ranog obrazovanja za decu Srbije, a cilj je da svako dete ima jednake šanse da se razvija i uči, naročito u najranijem periodu života koje je od izuzetne važnosti, kao i da se mališanima omoguće programi koji će podstaći njihova znanja, kreativnost i omogućiti im socijalizaciju, igru i druženje sa vršnjacima.

Ujedno, danas i sutra prikupljaće se novac na revijalnim mečevima, u kojima će se prvog dana sastati Đoković i Rafael Nadal, a drugog dubl, gde će sa jedne strane biti Đoković i Flavija Peneta, a sa druge Serena Vilijams i Fabio Fonjini.

Đokoviću nagrada humanitarne organizacije „28. jun“

Internacionalna humanitarna organizacija „28. jun“ na humanitarnoj gala večeri u Milanu zahvalila se najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću na podršci u humanitarnom projektu „Boj za Kosovo“ iz 2011. godine.

Kako se navodi u saopštenju, predsednik i osnivač „28. juna“ Filip Janković predao je Đokoviću i njegovoj supruzi Jeleni prigodnu nagradu.

Projekat je bio veeoma uspešan jer je više od 1,5 miliona dolara humanitarne pomoći poslato Srbima na Kosovu i Metohiji, lansirajući tako novonastali pokret na internacionalnu humanitarnu scenu.

Organizacija „28. jun“ ovog oktobra slavi petogodišnjicu postojanja, a u proteklim godinama poslala je više od 170 tona humanitarne i medicinske pomoći za sanaciju katastrofa na zapadnom Balkanu vrednu 4,4 miliona dolara.

„Bila je čast biti pozvan na ovakav događaj i proslaviti saradnju sa našim kolegama u borbi za stvaranje bolje Srbije za buduće generacije“, izjavio je Janković, koji živi u Kanadi.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike