najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kandidat za predsednika Francuske ne zna koliko košta kroasan

Kandidat za predsednika Francuske i bivši ministar ekonomije Žan-Fransoa Kope priznao je danas da “nema pojma” koliko košta kroasan sa čokoladom, jedno od omiljenih francuskih peciva.

“Nemam pojma. Verovatno košta izmedju 10 i 15 centi”, rekao je predsednički kandidat konzervativne Republikanske partije u intervjuu za radio “Evropa1”.

Kroasan od čokolade košta oko 1,20 evra u pekarama u Francuskoj, navode francuski mediji.

Kada je shvatio da je upao u zamku novinara, Kope je naglasio da ne zna cenu francuskog peciva, jer se hrani zdravo.

“Priznajem da ne kupujem često kroasane, jer moram da budem opezan sa kalorijama”, kazao je on.

Francuski političar je napisao na svom Tviter nalogu posle intervjuua ne zna mnogo o francuskim pecivima od kada je počeo da vodi računa o svojoj kilaži.

Evropski političari često moraju da odgovaraju na pitanja o cenama osnovnih životnih namernica, a odgovori pokazuju da oni nemaju dodira sa realnošću.

Kope je jedan od sedam kandidata za predsednika Francuske. Predsednički izbori u Francuskoj održaće se na proleće sledeće godine.

Obavljao je funkciju ministra ekonomije od 2005. do 2007. godine, u vladi konzervativnog predsednika Žaka Širaka, posle čega je postavljen za generalnog sekretara Republikanske partije.

Podneo je ostavku na stranačku funkciju posle dve godine zbog optužbi o podmetanju lažnih faktura o finansiranju predsedničke kampanje bivšeg francuskog predsednika Nikole Sarkozija.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike