najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Karneval u Veneciji uz pojačane mere bezbednosti

Hiljade ljudi prisustvovalo je svečanom otvaranju karnevala u Veneciji na Trgu Svetog Marka, uz dodatne mere bezbednosti koje su vlasti uvele strepeći od terorističkih napada i seksualnog nasilja kakvo se dogodilo nad ženama u novogodišnjoj noći u Kelnu.

Karneval je otvoren dvočasovnim programom kod kanala Kanaredjo i trajaće do 9. februara.

Vlasti Venecije pojačale su mere bezbednosti širom grada, uključujući povećan broj policijskih patrola, i tajnih i uniformisanih policajaca, odbacujući, medjutim, predlog da se učesnicima karnevala zabrani da nose maske.

Ljubitelji karnevala u Veneciji tradicionalno šetaju gradom pokazujući svoje raskošne kostime, kao i ukrašene i ručno oslikane maske.

Šef policije u Veneciji Andjelo Sana izjavio je za agenciju AP da je rasprava o maskama razmatrana “balansirano i s pažnjom”, jer su maske sinonim za karneval, dodajući da je teško organizovati ovu manifestaciju bez njih.

Prema njegovim rečima, na pojedinim mestima u Veneciji proveravaće se identitet učesnika, a na Trgu Svetog Marka, kao i u drugim delovima grada, biće rasporedjeni pripadnici snaga bezbednosti koji će nadgledati šetnju posetilaca.

Kako je ranije saopšteno, vlasti su razradile i planove evakuacije učesnika karnevala u slučaju opasnosti.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike