U trendu

Krpelji isterali poljske policajce iz stanice

Golublji krpelji, koji su prvo krajem aprila desetkovali policajce u jednoj policijskoj stanici u Poljskoj, uspeli su sada da preostale čuvare reda i mira na duže proteraju iz zgrade koja će morati da bude renovirana, pošto se pokušaj uništenja krpelja pokazao kao nemoguća misija.

Ukupno 23 policajca u Poznanju, svaki četvrti u toj policijskoj stanici, morala su na bolovanje pošto su ih u aprilu izujedali krpelji koji parazitiraju na golubovima a četvorica policajaca još se leče.

Posle ataka krpelja, poznanjska policija zatvorila je krajem aprila zgradu stanice zbog dezinsekcije, pa su na „bojno polje“ krpeljima tada „izašli“ neizujedani policajci, medjutim, pokazalo se da je dezinsekcija bila uzaludan posao.

„Dezinsekcija nije donela očekivane efekte. Odlučeno je da se ubrza planirano renoviranje a do kraja radova policajci se neće vratiti u prostorije. Renoviranje će trajati do kraja godine“, kazao je danas poljskoj televiziji TVN24 portparol lokalne policije Andžej Borovjak.

Ujed te vrste krpelja prilično je bolan zato što je njegova pljuvačka izuzetno jak alergen, a promene na koži zadržavaju se ponekad i oko pola godine.

Veterinari, medjutim, kažu da su za frontalni napad krpelja delimično krivi sami policajci.

„To je vrsta krpelja koja napada pre svega golubove. Čovek samo povremeno postaje njegov izvor hrane. Policajci su verovatno isterali golubove pa su krpelji tako ostali bez hrane“, kazao je veterinar Jan Šepticki.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike