najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Lep period Ričarda Gira: I nagrada i nova devojka

Američki glumac Ričard Gir dobiće počasnu nagradu na 50. filmskom festivalu u Karlovim Varima u Češkoj za “izuzetan doprinos svetskoj kinematografiji”, saopštili su organizatori festivala, koji će biti održan od 3. do 11. jula. “Bogata filmografija Ričarda Gira nudi raznolik opus ostvaren u saradnji s poznatim rediteljima i odražava umetničku hrabrost glumca koji prihvata neuobičajene uloge”, navodi se u saopštenju festivala.

Gir (65) će dobiti nagradu 3. jula, na otvaranju festivala. Glumac dolazi na festival i da predstavi svoj novi film “Time Out of Mind” reditelja Orena Movermena u kojem glumi i Džena Malon.

Gir je glumačku karijeru počeo 1969. godine u raznim ulogama na Brodvej, a na filmu je debitovao 1975. Proslavio se 1980. godine ulogom u filmu “Američki žigolo”. Njegov izgled i talent za karakterne uloge bile su mu adut i zato je dobijao redovno uloge, ali nikada nije osvojio Oskara.

Njegovi najpoznatiji filmovi su “Zgodna devojka”, “Do poslednjeg daha”, “Iskonski strah”, “Čikago”, “Montmanovo proročanstvo” i “Samersbi”.

Čuveni glumac (65) fotografisan je tokom odmora u Italiji gde mu društvo pravi njegova nova devojka Alehandra Silva (32).

Gir je trenutno u brakorazvodnoj parnici gde se sudi sa bivšom ženom, sa kojom ima sina, oko raspodele zajedničke imovine.

Pre toga, bio je oženjen sa manekenkom Sindi Kraford.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike