Majmunska posla: Ušetao je u metro i postao internet heroj (video)

Opasnost od majmuna nije nepoznanica u Nju Delhiju, gde te životinje često pokazuju agresivno i nasilničko ponašanje i u mnogim slučajevima povređuju ljude.

Snimak koji je postao viralanna društvenim mrežama u Indiji pokazuje majmuna u metro vozu u Nju Delhiju. Ono što je doprinelo da video postane toliko popularan jeste nonšalantan stav majmuna koji se kreće od vagona do vagona u potrazi za slobodnim sedištem, dok užasnute žene vrište.

Video je izazvao buru komentara na društvenim mrežama, a mnogi su optuživali vlast da je nesposobna da pruži sigurnost putnicima.

U izveštajima se navodi da majmun nije naudio putnicima, ali je zadao glavobolju obezbeđenju metroa koje je pokušavalo da ga izbaci iz voza. Zvaničnici metroa rekli su Sputnjiku da su putnici, pošto životinja nije htela da napusti voz, zamoljeni da izađu. Obezbeđenje je moralo da namami majmuna širenjem mirisa jela u blizini jednih vrata. Kada je majmun izašao iz voza da bi jeo, vrata su se brzo zatvorila i voz je otišao. Drugi voz je došao po putnike.

Organi metroa u Nju Delhiju zvanično su izjavili da nisu upoznati sa „majmunskim incidentom“, ali je jedan od portparola rekao Sputnjiku da je pokrenuta istraga.

Viši sud Nju Delhija doneo je 2007. godine direktivu kojom zahteva od lokalnih vlasti da reše problem nasilnog ponašanja majmuna, tako što će ih pohvatati i preseliti u obližnje džungle. Međutim, zadatak je i dalje neizvršen, usled nedostatka stručnjaka specijalizovanih za „majmunska posla“.

(Sputnjik)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike