Papin recept za srećan brak: Reći molim, hvala i oprosti

Papa Franja izašao je u četvrtak uveče na “papski prozor” u Krakovu, s kojeg se decenijama pokojni papa Jovan Pavle II obraćao vernicima i ćaskao sa njima, i mladim katolicima dao “recept” za srećan i dug brak  –  tri reči svakog dana: molim, hvala i oprosti.

“Nije lako stvoriti porodicu, nije lako posvetiti nekom život i vezati se za njega zauvek, treba imati hrabrosti i čestitam vam!”, kazao je papa grupi od 60 mladih bračnih parova iz cele Poljske koja je bila u masi vernika ispod prozora.

Papa je priznao da u braku “umeju da lete i tanjiri”, a njegov savet da se savladaju sve bračne krize jeste da supružnici znaju da se i drugima u braku dešavaju svadje, i da je najvažnije da ne završe dan i ne legnu a da jedno drugom nisu oprostili.

“Brak je tako divna stvar, da ga treba čuvati da traje zauvek. Tri su reči koje će pomoći da istraje brak u kojem ima teškoća: molim, hvala i oprosti”, dao je papa “recept za brak”.

Papa od srede do nedelje boravi u Krakovu kao glavni gost 31. Svetskih dana katoličke omladine koji se održavaju u tom gradu na jugu Poljske.

(Beta)

Ostavite komentar