najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Planule karte za proslavu rodjendana britanske kraljice

Oko 25.000 ulaznica za nekoliko večeri proslave 90. rodjendana britanske kraljice Elizabete Druge u maju iduće godine prodate su danas za manje od tri sata.

Karte su prodavane po ceni od 55 do 195 funti (70 do 276 evra), a prihodi od prodaje biće dati dobrotvornim organizacijama, navela je Bakingemska palata.

Na prodaju su bile ulaznice za četiri večeri od 12. do 15. maja u Vindzorskoj palati, kraljičinoj vikend rezidenciji, koja se nalazi oko 40 kilometara od Londona.

Tada će biti organizovane povorke sa oko 900 konja i 1.500 umetnika, medju kojima će biti igrači, muzičari i glumci iz celog sveta.

Vojna konjica i oko sto gajdaša takodje će učestvovati u spektaklu od sat i po.

Članovi kraljevske porodice biće u publici svake večeri a kraljica će prisustvovati finalnoj proslavi koja će biti direktno prenošena preko televizije i za koju su se karte prve rasprodale.

Kraljica Elizabeta Druga, rodjena 21. aprila 1926. obično slavi svoj rodjendan u dva navrata, privatno na sam dan rodjendana i na zvaničnoj ceremoniji jedne subote u junu. Iduće godine će dakle biti tri proslave, pošto će se dodati proslava u njenom dvorcu u Vindzoru.

Kraljica Elizabeta Druga došla je na presto 6. februara 1952. godine sa 25 godina, a oborila je 9. septembra rekord vremena provedenog na tronu koji je držala njena prabaka kraljica Viktorija.

Kraljica Viktorija bila je na prestolu 63 godine, sedam meseci i dva dana, izmedju 1837. i 1901.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike