najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Poljak ukrao i prodao železnički most

U Šleziji na jugo-zapadu Poljske jedan 40-godišnji Poljak uspeo je da ukrade i proda u staro gvoždje ceo jedan železnički nadvožnjak težak 40 tona a verovatno bi demontirao i sledeći da ga nije radnik kome nije isplatio honorar prijavio  policiji.

Lopov je promislio sve savršeno – predstavio se u opštini kao predstavnik preduzeća koje demontira mostove, podneo falsifikovane ugovore i navodno odobrenje železnica i tako dobio od opštine Mšano dozvolu da ukloni stari nadvožnjak koji više nije u saobraćaju.

Za demontiranje mosta Poljak je angažovao legalno druga preduzeća i metalna konstrukcija nadvožnjaka za dva dana nestala je, pretopljena i prodata u staro gvoždje za 10.000 evra.

Savršenu krađu pokvario mu je sitni detalj, jedan od radnika prijavio ga je policiji i odmah je uhapšen, kako se pokazalo u pravom trenutku, zato što je već krenuo u kradju sledećeg mosta.

„Čekamo tumačenje železnica da li da se to okvalifikuje kao kradja ili uništavanje imovine. Pokazalo se da je uhapšeni kažnjavan već 17 puta“, kazao je poljskim medijima tužilac Vojćeh Želinjski.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike