najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

I Robin Rajt u borbi za prava žena (video)

U izvrsnoj seriji Kuća od karata (House of Cards) Kler Andervud je beskrupulozna manipulatorka, potpuno ravnopravna svom mužu, američkom predsedniku Frenku Andervudu, koga glumi Kevin Spejsi. Svi oni koji prate seriju se slažu da Kler često deluje i nadmoćnije.

Iako u privatnom životu glumica Robin Rajt nije nimalo nalik Kler koju tumači, nedavno je izvela nešto čega se ne bi postidela ni gospođa Andervud.

Kako je objavljeno, Spejsi je 2014. po epizodi serije dobijao pola miliona dolara, dok je Rajt za sezonu 2015. dobila 5,5 miliona dolara, što bi značilo da je njoj po epizodi plaćeno tek 420.000 dolara – 80.000 manje nego njenom kolegi.

‘Rekla sam producentima da želim da budem plaćena jednako kao i Kevin. Ovo je bila savršena prilika. Jako je malo serija i filmova u kojima su muški i ženski likovi ravnopravni, a u ovoj seriji zaista to i jesu’, kaže Wright.

‘Kad je 2013. krenulo snimanje, Kevin je bio prvi odabir, u to nema sumnje, a kao koproducent pomogao je da serija stane na noge. Međutim, Kler je ubrzo postala omiljen lik, a u sledećoj sezoni 2014. imala je čak i više replika od Frenka. Pregledala sam sve izveštaje i uporedila podatke i uvidela da je lik Kler popularniji. Došla sam kod producenata i rekla im da zahtevam da mi plate jednako kao što plaćaju Kevina ili ću sve ovo izneti u javnost. I platili su!’, rekla je Robin.

O razlici u iznosima koje zarađuju muškarci i žene u Holivudu u poslednje vreme se puno govori, najpre zahvaljujući hrabrom nastupu glumice Patriše Arket na dodeli Oskara 2015. godine. Borbi za jednaka prava i jednaku platu kasnije su se priključile brojne glumice, uključujući i Dženifer Lorens.

Season IV

A post shared by Robin Wright (@robingwright) on

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike