Vitez u krevetu

Stručnjaci tvrde da onaj ko odlazi u postelju pod teretom briga ne treba da se nada uspešnom seksu. Dobro, opšte zdravlje ima veliki uticaj na mušku seksualnost, ali o tome treba misliti pre nego što počnu da se ponavljaju epizode neuspeha. Zato je biti vitez u krevetu posle teškog dana skoro nemoguća misija.

Ko u krevet odlazi s glavom punom nezavršenih poslova, uz višak popijenih čašica kojima je hteo sve to da izbriše, neka se ne nada uspešnom seksu.

Nekada se govorilo da je žena odmor ratnika, ali današnji muškarac, ubrzan do stanja pucanja glave od nezavršenih poslova i stresova, sve teže uspeva da bude neumoran vitez u krevetu posle dnevnog boja na poslovnom planu. Seksolozi su utvrdili da muškarac, kada shvati da je njegova polna moć okrnjena, najčešće zabija glavu u pesak. Ništa ne preduzima, a to ga samo udaljava od partnerke. Samopouzdanje pada, jer je teško izaći iz začaranog kruga briga, alkohola, posla, stresova, definisati problem, ali je, sudeći po tome kako se odvija život prosečnog muškarca, najteže zamisliti sebe u ordinaciji lekara kome se objašnjava kako dolazi do popuštanja u krevetu.

Amerikanci su napravili istraživanje među muškarcima srednjih godina koji redovno odlaze na posao i imaju sređen život i zaključili kako mnogi od njih strahuju od toga da će se „to“ dogoditi jednog dana i njima. Istraživači s Bostonskog univerziteta preporučili su učesnicima ankete da ne čekaju takav trenutak, pitajući se kada će se to dogoditi, već da bez odlaganja izdvoje malo vremena i posvete ga kontroli opšteg zdravlja. Tu je ključ – dobro opšte zdravlje ima veliki uticaj na mušku seksualnost, ali o tome treba misliti pre nego što se neuspesi ponove.

Muškarci koji su još u mladim danima morali lekaru zbog visokog krvnog pritiska, šećerne bolesti ili nekog oboljenja srca imaju velikih izgleda da u starosti budu suočeni s impotencijom. Međutim, oni koji brinu o svom opštem zdravstvenom stanju, tako što će održavati dobru kondiciju kretanjem ili izabranom fizičkom aktivnošću i voditi računa o tome šta jedu i piju, i u poznim godinama uživaće u mladalačkom seksualnom životu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.