Walkman-žurke

Ne sviđa vam se muzika koju DJ „vrti“ u klubu koji posećujete? Ne menjajte klub, promenite muziku! Ponesite walkman, stavite na ili u uši slušalice i „zasvirajte“ svoje omiljene melodije. Deluje malo uvrnuto? Jeste, ali posetioci kluba u Česterfildu, u Velikoj Britaniji, nisu imali ništa protiv uvrnutosti.

Sve je počelo tako što su se žalili da DJ ne svira „prave“ stvari. Vlasniku je prekipelo, DJ-a je otpustio i iznerviran rekao svima da od sada nose walkman i sami sebi „srede“ ugođaj – kakav god hoće! Verovatno je mislio da će, posle svega, uvređeni posetioci da prestanu da dolaze u njegov klub, ali desilo se upravo suprotno – svi su bili mnogo zadovoljniji.

I ne samo to: ono što je u Česterfildu započelo da kapric gnevnog vlasnika, sa dovoljno „otkačenom“ publikom da tako nešto i prihvati, počelo je da poprima oblik trenda. Na sve većem broju žurki i, naročito po manjim klubovima širom Britanije, walkman-žurke postaju pravi hit. Svako je odgovoran za svoj dobar provod, nema više izvlačenja na lošeg DJ-a, na preglasnu ili pretihu muziku, ili na to da je posetilac bio u chill-out rapoloženju, a domaćin ga sačekao sa agresivnim ritmovima.

I ranije su po klubovima mogli da se vide posetioci iz različitih „priča“, obučeni u svom „fazonu“ – sa novim trendom su granice definitivno ukinute. Pored hevi-metalca koji uživa u „testerisanju“, može se videti lik sa „rastom“ koji se lagano klati, kao i tehno-frik, maksimalno „naelektrisan“ ultra-brzim promenama ritma i frekvencija. Možda i neka bakica koja „hvata ritam“ Irvina Berlina ili Frenka Sinatre.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.