najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Znate li ko je “debeli” vođa?

Kina je na internetu blokirala pretraživanje pojma “Kim debeljko treći”, nadimak za omiljenog severnokorejskoj “Velikog vođu”, prenosi Skaj Njuz.

Zabrana je usledila nakon što su iz Severne Koreje zatražili od kineskih vlasti da reaguju. Nije prvi put da Kina zabranjuje pogrdna imena za Kim Džong Una. Zabranili su do sada već nekoliko imena koja se rugaju sa njegovom veličinom i nasleđem, među kojima je i “Kim svinja treći.”

“Kineska vlada ostaje predana izgradnji zdravog i civilizovanog okruženja. Ne odobravamo uvredljive primedbe ni na čiji račun”, rekao je kineski portparol Ministarstva spoljnih poslova Geng Šuang.

Najveći kineski pretraživači Baidu i Weibo tako ove nedelje ne pronalaze rezultate sa uvredljivim kineskim rečima, ali neki drugi nadimci na Baiduu su ostali netaknuti, kao npr. “Kim debeli debeli debeli.” Nedavno, bivši kuvar predsedničke porodice otkrio je kako se “Veliki vođa” zbog prekomernog uživanja u francuskom vinu i siru ugojio i sada ima 130 kilograma.

S druge strane, Kina i dalje ostaje jedini veliki severnokorejski saveznik, ali odnosi u poslednje vreme su sve napetiji zbog navodnog nuklearnog programa Severne Koreje.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike