U trendu

Pun pogodak: 3 najbolja posla za depresivne osobe

Naučno je dokazano da pravi izbor posla pozitivno utiče na osobe koje pate od depresije.

Po mišljenju stručnjaka, depresivne osobe su odlični saradnici, jer im posao uglavnom skreće misli sa privatnih problema, zato su sposobni da na poslu budu fokusirani i daju svoj maksimum.

Savetuje se da depresivne osobe izbegavaju poslove koji su izloženi konstantnom pritisku okoline i koji potpadaju pod stresne poslove.

Svakome od nas odlazak na posao donosi mnogo prednosti, počev od socijalizacije, finansijske sigurnosti, mogućnosti rada na sopstvenim veštinama. Te povlastice pozitivno utiču na ljudski mentalni sklop i mogu imati ulogu u smanjenju depresije.

Za ljude koji su skolni depresiji se prepručuju ovi poslovi

1. Poslovi na otvorenom

Prirodni  lek za depresiju je rad na otvorenom. Oni poslovi koji uključuju boravak u prirodi, idelani su za ljude koji pate od depresije, jer priroda smiruje misli i čini da se osećamo mnogo bolje.

2. Kreativni poslovi

Depresivne osobe su, prema mišljenju većine psihologa, obično veoma kreativne. Zato je posao koji zahteva kreativnost idealan za njih, jer će moći da izrazre tu stranu svoje ličnosti i daju odličan doprinos onome na čemu rade.

3. Poslovi sa životinjama

Zna se da životinje zrače energijom koja deluje smirujuće na ljude. Zbog tog su poslovi koji uključuju rad sa životinjama idealni poslovi za ljude koji pate od depresije i mogu da im pomognu da se bolje osećaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.