U trendu

Smršaćete neverovatnom brzinom: Vežba od 2 minuta smanjuje apetit

Postoji način da dođete do željene kilaže bez mnogo odricanja

Nije tajna da je najveći problem ljudi sa prekomernom težinom uglavom prejedanje.

Neki jedu kad su pod stresom, drugima je dosadno bez slatkiša ili grickalica dok sede za računarom, treći ne mogu da gledaju film bez sendviča… U svakom slučaju, stvara se loša navika, koja je praćena stalnim osećajem gladi.

Ali, postoji način da smanjite apetit za samo 2 minuta. Za to ne morate da se ograničavate u jelu niti da držite dijetu. Ova jednostavna vežba drevne kineske gimnastike po imenu Ći Gong pomoći će vam da se rešite osećaja gladi!

Kineski Ći gong majstori tvrde da ova tehnika 100% blokira osećaj gladi. Vežbu treba da praktikuju svi oni koji se hrane neredovno ili jedu previše, i oni koji stalno imaju žudnju za hranom.

Kako se izvodi vežba:

Pre izvođenja vežbe popijte čašu od 200 ml tople vode.

Izaberite naslon za ruke – srednje visoku stolicu ili sto. Naslonite se laktovima na naslon stolice.

ili dlanovima na sedalicu.

Posted by Ves i Zdorovьe on Tuesday, April 8, 2014

Visinu naslona izaberite tako da vam bude maksimalno udobno, a kičma savijena.

Duboko udahnite i istovremeno uvucite stomak koliko god možete. Zadržite dah 3-4 sekunde. Izdahnite i opustite stomačne mišiće. Ponovite 10 puta. Osećaj gladi će nestati odmah ili nakon nekoliko minuta.

Da biste unosili manju količinu hrane za jedan obrok, radite ovu vežbu 10-15 minuta pre obroka. Na taj način osećaj sitosti se javlja brže nego obično. Najvažnije je da radite ovu disajnu vežbu odmah čim vaša ruka posegne za nečim u frižideru.

U čemu je suština vežbe

Za vreme izvođenja vežbe abdominalni mišići „premeštaju“ deo želudačnog soka i osećaj gladi nestaje. Vremenom, želja da se nešto prezalogaji nestaje i počinjete da osećate glad samo onda kada je organizmu zaista potrebna hrana.

Čim osetite želju da pojedete nešto, znači da se u želucu pojavila manja količina želudačnog soka. Popijte čašu tople vode i uradite disajnu vežbu 5-10 puta.

Koristite ovu tehniku da biste spečili prejedanje i u večernjim časovima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar