U trendu

Spremite se za leto: Vežbe za vitke noge

Lepu figuru ne čini samo ravan stomak iz snova, već i atraktivne noge.

Međutim, nekim devojkama ne izgledaju onako kako bi volele. Od sedećeg položaja tokom rada, sedećeg načina života ili prisustva viška kilograma, noge postaju pune i sigurno nisu privlačne. To se posebno odnosi na one dame koje su želele da smršaju, ali su „zaboravile” da izvode vežbe za vitke noge, usled čega je koža na njima postala labava i nimalo elastična. Kao rezultat toga, ostaje im da ih sakriju ispod dugih suknji ili širokih pantalona, što se ne može nazvati ispravnom odlukom.
Da bi ste napravili željeni rezultat, određene fizičke vežbe moraju se redovno izvoditi. Svi verovatno znaju za njih, samo što u kompleksu daju prilično zapažen rezultat. Razmotrite opcije koje možete da izvodite kod kuće.

1. Čučanj
Nema ništa lakše za zagrevanje mišića nogu. Može se izvesti na različite načine. Na primer, stavite stopala bliže i čučnite tako da se pete ne podižu od poda. Spustite se na maksimalni mogući nivo i zadržite se 2 sekunde i ustanite. Važno je da leđa držite pravim.

Ovo možete izvoditi i naslonjeni na zid. Dakle, zauzmite sedeći položaj, u kojem lopatice dodiruju zid, a noge su široke. Zatim pokrenite čučanj i završite ga kad kukovi postanu paralelni sa podom (poza podseća na sedenje na stolici, samo što zaista nije). Držite 5 sekundi i vratite se nazad.

2. Zamah nogu
Još jedna jednostavna vežba je zamah nogu. Mogu se izvoditi i napred, unazad i u stranu, sa svakom nogom redom. Oni koji to teško podnose mogu naći podršku u obliku stola, okvira vrata ili bilo koje druge površine. Tako da treba da to uradite 20-30 puta levom i desnom nogom u jednom pristupu.

3. „Makaze“
Ovo je vrlo lagana i istovremeno teška vežba. Dve ravne noge se podižu iznad poda na određenoj udaljenosti (najbolje pod uglom od 45 stepeni) i simuliraju kretanje makaza. U ovom slučaju ruke treba da budu uz telo.

Ovaj kompleks treba izvoditi svakodnevno, a ako to nije moguće, onda najmanje tri puta nedeljno. Može zameniti jutarnje vežbe ili postati jednostavno zagrevanje nakon ručka.

Vežbe za vitke noge imaće najbolji efekat samo ako ih prati pravilna ishrana. Važno je i navići se da mnogo šetate, možda i da vozite bicikl, a dodatna mera može biti anticelulitna masaža.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.