U trendu

Svaki dan je dva sata vozio bicikl pa se pohvalio rezultatom (video)

Nakon božićnih i novogodišnjih praznika jutjuber Sven Vee osećao je da mu je potreban fizički izazov koji će mu pomoći da se pokrene i skine nekoliko kilograma koje je nakupio. Zato je skinuo prašinu sa svog 15 godina starog sobnog bicikla i odlučio da ga svakodnevno vozi 2 sata. Prvobitni plan je bio da za 30 dana „pređe“ 2000 kilometara, što je otprilike udaljenost od Beograda do Barselone.

Najpre je napravio plan ishrane koji je uključivao 40 posto belančevina, 30 posto ugljenih hidrata i 30 posto masti kako bi bio siguran da je rezultat koji će ostvariti isključivo posledica vožnje bicikla.

„Na kraju drugog dana sam odradio 100 kilometara, što je bila greška. Počela je da me boli zadnjica i mišići su se prilično umorili. Dva dana sam vozio manje, a onda postupno počeo povećavati udaljenost“, pojasnio je.

Uspeo je da održava nivo koju je zacrtao, a u danima kad je preterao, dopuštao je sebi „lakšu“ vožnju narednog dana.

„Trenutno se borim s motivacijom. Noge su mi umorne, ne znam zašto“, rekao je 19. dana izazova.

Tokom 30 dana prešao je ukupno 2.500 kilometara i to za 65 sati vožnje. Pojačao je tempo vožnje s 32 km/h na 45 km/h i skinuo 2 posto telesne masti.

„Izgubio sam oko 3 kilograma, što nije puno, ali to je uglavnom zato što nisam pazio na ishranu. To samo pokazuje da vežbanje i ishrana u kombinaciji imaju prilično veliki uticaj na celokupni rezultat“, zaključio je.

Savet za sve koji planiraju da isprobaju ovakav izazov je: „Kupite podstavljene pantalone. Vaša zadnjica će vam biti zahvalna.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.