Doručak?

Ono što izaberete za doručak može da kaže dosta toga o vama. Imajte na umu da je u pitanju najvažniji obrok u toku dana. Savremen muškarac mora da prilagodi doručak svom imidžu. Živi se brzo i aktivno s imperativom da se, po mogućstvu, živi zdravo. Svet je o tome rekao svoje: pahuljice od žitarica, musli sa mlekom i voće za doručak umesto kajgane od deset jaja.
Postoji izreka da je idealan doručak onaj koji se sprema i konsumira za svega dva minuta. Toliko jedan uspešan poslovan čovek može da odvoji ujutro za prvi dnevni obrok. Zato doručku i treba pažljivo pristupiti. Pre svega, logično je da vam posle osam ili deset sati noćne pauze organizam daje očajničke signale da mu je potrebna dopuna, i to ne bilo kakva.
Kao što na poslu najbolje funkcioniše dobar tim, tako i organizmu treba uravnotežena grupa namirnica. Takav zahtev možete ispuniti za dva minuta ukoliko imate šejker: ubacite unutra jednu bananu (oljuštenu i iseckanu na komadiće, naravno), dve kašike pavlake, jednu ili dve kašike meda i sve to zalijte sa malo nemasnog mleka. Uključite mašinu i dobićete šejk zbog kojeg ćete odmah osetiti koliko snage, elana i vitalnosti imate. Inače, doručak koji se pije praktikovali su još stari Rimljani, čiji su legionari osvojili svet doručkujući crno vino i masline. Osim ukoliko ne nameravate da prepešačite 40 kilometara, kolika je bila legionarska norma, biće bolje da vino ipak odložite do večernjih sati.
Ako se ipak odlučite za doručak koji podrazumeva žvakanje, ne bi bilo loše da pojedene namirnice zalijete čašom đusa. To nije pitanje forme koju viđate u američkim i drugim filmovima – sok od pomorandže čini da se tenzije opuste, a misli uzdignu. Pored toga, ako ste ljubitelj grickanja, preporučuje se i konsumiranje pečene soje. Možete je jesti i na putu do posla; ona zahteva intenzivno žvakanje, što će vam aktivirati mišiće lica i poboljšati cirkulaciju krvi u glavi, kojom radite. Posle toga, idealno ide čaša soka, a videćete i sami da su efekti izvanredni: dobija se energija, lepo raspoloženje, a nema nepotrebnih teških kalorija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.