U trendu

Nezamislivo je, ali i to postoji: Jagode sa ukusom ananasa! (foto)

Da li ste ikad videli bele jagode? Zapamtite novu reč: Pineberry.

Ovo je bobica koja podseća na jagode, samo sa belom kožom i crvenim semenkama. Porodica Fragaria uključuje mnogo sorti jagoda, uključujući uobičajenu crvenu sortu. Ovo je rezultat rada holandskih uzgajivača koji dobija sve veću popularnost u Evropi i Sjedinjenim Državama.

Kako izgleda Pineberry?

Ukus i miris u ljudskoj percepciji neraskidivo su povezani, a Pineberry će probuditi oba čula. Ima slatkastu aromu i nežan ukus. Većina Pineberry ima ukus kao ananas, ali bez karakteristične kiseline. Imajte na umu da ananas ni na koji način nije povezan sa ovom vrstom jagoda. Ovo je samo slučajnost.

100 grama Pineberry sadrži ukupno 43 kalorije. Uz to, bobice sadrži kalijum, kalcijum, vitamin C i druge korisne elemente u tragovima. Kao i svo voće, sadrži prirodne šećere. Ako želite da smanjite unos ugljenih hidrata, najbolje je ne oslanjati se na ovu vrstu voća.

Uzgajanje Pineberry – ananas-jagoda nije teško. Ovo je prelepa biljka, koja se lako razmnožava i pogodna je za gajenje u saksiji.

Sadnice su skupe, za jednu je potrebno izdvojiti oko 5-7 evra, a prednost ove vrste je što se brzo širi. Rađaju od maja do avgusta, a berba je na svakih 10 dana.

Za gajenje belih jagoda nisu potrebni posebni tretmani, ni dodatno prskanje. Plodovi su nešto sitniji od crvenih i podsećaju na šumske jagode.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.