Smršajte ko od šale uz pomoć ovih 5 neverovatnih trikova

Da li ste definitvno odlučili da je vreme da izgubite taj višak kilograma? Napravili ste plan ishrane i odlučili i da vežbate. Donosimo vam još 5 ideja koje će vas sigurno pomoći da ostvarite svoj cilj.

Način serviranja je važan

Možda će vas ovo začuditi, ali zaista je važno da jedete iz manjih tanjira i onda će vaše porcije izgledati veće i vi ćete pojesti manje. Nikako ne iznosite šerpu pa iz nje da uzimate. Odmah stavite jelo u svoj manji tanjir.

Slobodno vreme

Neka to ne bude pored televizora ili kompjutera. Isplanirajte neku šetnju gradom. I jedan sat šetnje je bolji od ležanja u krevetu. Obavezno koristite stepenice, a ne lift. Izbegavajte i autobus.

Jedite što više voća i povrća

Zdrava ishrana!

Jedite polako

Jedite polako. I kada pojedete porciju koju ste isplanirali, a još ste gladni, sačekajte nekoliko minuta, možda više nećete želeti da jedete. Koristite i začine u ishrani jer će vam pružiti osećaj sitosti.

Idite ranije na spavanje

Izbeći ćete noćno prejedanje. Nikako nemojte da jedete 2 sata pred spavanje. Ako se desi da baš jako ogladnite popijte čaj ili mleko, nemojte neko kalorično jelo.

Ne bi bilo loše da obavestite prijatelje i porodicu da ste odlučni u nameri da smršate. Oni će vam biti velika podrška! Mogu vas zastaviti kada odlučite da pojedete nešto što ne bi trebalo a mogu i trčati ili vežbati sa vama. U društvu je sve lakše!

2 komentara
  1. Ana

    ne idu one ko ih ne zove

  2. bambi

    … i klonite se sponzorusa.

Napišite komentar