U trendu

Ukoliko ste na dijeti, ovo voće izbegavajte

Ako želite da održite telesnu težinu ili ste na dijeti, dobro je znati koje voće je dobro izbegavati.

Mango i šećer

Jedan mango sadrži oko 45 grama šećera, pa nije najbolji izbor za one na dijeti. Ako vam je mango omiljeno voće, a na dijeti ste, pojedite samo krišku ili dve.

Grožđe i šećer

Samo šaka grožđa sadrži oko 23 grama šećera, a to je jako puno za te male bobice koje se lako jedu. Manje ćete ga pojesti ako ih presečete na pola i stavite u zamrzivač, ali će tako sigurno poslužiti kao prava letnja poslastica koja se žvaće nešto duže…

Trešnje i šećer

Malo je onih koji trešnje ne vole, ali na žalost sadrže i puno šećera pa će samo mala porcija pružiti i do 18 grama šećera. Naravno, najbolje je pojesti male količine, mada znamo koliko je to teško…

Kruške i šećer

Jedna manja kruška sadrži oko 17 g šećera, pa ako pokušavate da izgubite višak kilograma, nemojte pojesti celu. Nekoliko kockica dodajte jogurtu ili voćnom soku, a možete je dodati i salatama.

Lubenica i šećer

Jedna kriška lubenice može da sadrži i do 17 g šećera, ali ona i sadrži elektrolite koji su organizmu potrebni kako bi se oporavio nakon sunčanja. Jedite lubenicu, samo u umerenim količinama.

Smokve i šećer

Dve manje smokve sadrže oko 16 g šećera, pa će vam biti dovoljno nekoliko kriški ove poslastice ako ste na dijeti. Dodajte ih doručku ili salatama.

Banane i šećer

Jedna manja banana sadrži oko 14 g šećera, ako je to previše za vaše potrebe, pola banane možete dodati obroku, jogurtu ili salatama.

Avokado i šećer

Ako volite avokado, imate sreće jer jedan ceo sadrži samo 1,33 g šećera. Možete ga jesti kao dodatak salati, sendvičima pa čak i voćnim salatama. Ali, iako ima malo šećera, sadrži puno kalorija, pa i nije najbolji odabir da ga jedete svakog dana.

Maline i šećer

Maline su bogate vlaknima i jedna mala porcija sadrži oko 8 grama, a isto tako samo 5 g šećera. Vlakna pomažu probavi, a i držaće vas sitim bez da ste uneli puno kalorija.

Dinja i šećer

Niko ne bi pomislio da ova slatka namirnica ima tako malo šećera, pa se tako u jednoj kriški nalazi samo 5 grama šećera – i samo 23 kalorije. Dodajte je slatkim i slanim obrocima.

Jagode i šećer

Jedna veća porcija jagoda sadrži samo 7 g šećera, a možete ih jesti na koji god način poželite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.