Karantin u kineskom gradu Ruiliju na granici sa Mjanmarom

PEKING – U gradu Ruili na jugozapadu Kine, koji se graniči sa Mijanmarom, danas su uvedeni jednonedeljni kućni karantin za stanovnike gradskog područja i masovno testiranje na korona virus, nakon što je prijavljeno šest novih lokalno prenetih slučajeva.

Zdravstvene vlasti u provinciji Junan, u kojoj se nalazi Ruili, saopštile su da su se novi slučajevi pojavili među kineskim državljanima, dok su tri asimptomatska pacijenta zaražena korona virusom državljani Mjanmara.

Kako se navodi u saopštenju Zdravstvene komisije Junana, novi slučajevi otkriveni su nakon rutinskog testa nukleinske kiseline ključne gradske populacije, prenosi Rojters.

Gradska vlada najavila je da će u Ruiliju danas biti preduzete mere protiv ilegalnih prelazaka granice.

Samo osobe sa negativnim testom na kovid-19 moći će da napuste Ruil, a svim ljudima i vozilima koja dolaze u grad biće preporučeno da se vrate.

Ruili je ključna tranzitna tačka za provinciju Junan, koja je i tokom talasa migranata koji su tražili utočište od korona migranata ilegalno prelazili granicu sa Laosom, Mjanmarom i Vijetnamom, dugu 4.000 kilometara.

Ruili je prošle godine uveo slične mere nakon što su u gradu otkrivene infekcije unete iz Mjanmara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.