NG poruka Džonsona: Optimističan sam, ali čeka nas teška borba

LONDON – Britanski premijer Boris Džonson je u jučerašnjoj novogodišnjoj poruci rekao je da je optimističan, ali da je pred Britancima i dalje teška borba sa korona virusom.

Četiri nacije su još daleko od normalnosti odlaska u pabove, na koncerte, restorane ili pozorišta, ali „svetionik nade je upaljen“ zavaljujući vakcini, rekao je premijer obraćajući se Englezima, Škotima, Velšanima i stanovnicima Severne Irske.

“Znamo da imamo pred sobom tešku borbu, koja će trajati nedeljama i mesecima, zbog novog soja bolesti koji traži novi oprez,“ istakao je Džonson.

Britanski premijer je iskoristio je novogodišnju poruku da bi zahvalio ljudima na prvoj liniji u borbi protiv pandemije – zdravstvenim radnicima, lekarima, trgovcima, vozačima, prenose svetski mediji.

Osvrćući se na Bregzit, rekao je da je „ovo neverovatan trenutak – imamo svoju slobodu u svojim rukama i ostaje nam da iz toga izvučemo najbolje“.

Sada smo slobodni, naglasio je britanski premijer, da sklapamo trgovinske ugovore širom sveta i slobodni da ispunimo ambiciju da budemo supersila u nauci.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.