U trendu

Seki: Nidek planira širenje u Srbiji, ulozicemo puno novca

NOVI SAD – Glavni i izvršni direktor Nidek korporacije Đun Seki izjavio je danas, na početku gradnje fabrike električnih motora japanske Nidek korporacije u Novom Sadu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da Nidek planira da se širi u Srbiji i Evropi, kao i da će uložiti u našoj zemlji puno novca i otvoriti veliki broj radnih mesta.

„Ovde ćemo investirati ogroman novac i otvoriti još puno radnih mesta. Želimo da doprinesemo razvoju Srbije“, poručio je Seki.

Kaže da je kompanija prošle godine dostigla rekordnih 50 milijardi dolara prodaje i da će ove godine ta cifra biti još veća.

„Nastavićemo da rastemo u budućnosti i zato nam je potrebna nova lokacija. Želimo da se širimo i u Srbji i na evropsko tržište i zato smo ovde“, naglasio je Seki.

Seki je naveo da je Nidek velika kompanija koja pravi električne motore od najmanji vrednih jedan do dva dolara do najveći poput generatora za velike brodove.

Dodao je da godišnje prodaju više od tri milijarde električnih motora svih veličina i da je Nidek u toj proizvodnji prvi u svetu.

„Naš elektromotor je efikasniji 20 do 30 odsto od prosečnog takvog motora“, istakao je Seki i dodao da Nidek tako doprinosi dekarbonizaciji i smanjivanju globalnog zagrevanja.

Čelnik Nideka kaže da uprkos pandemiji korona virusa nastavljaju da rastu i da su 2019. godine imali prodaju vrednu 40 miljardi dolara, a u 2020. dostigli cifru od 50 miljardi dolara.

Fabrika će biti izgrađena u Industrijskoj zoni Sever 4, na Kaćkom putu.

Nidek je osnovan 1973. godine u japanskom gradu Kjotu, a danas je svetski lider u proizvodnji svih vrsta elektromotora sa najvećim udelom na svetskom tržištu malih vretenastih motora koji napajaju hard diskove.

Korporacija posluje u više od 40 zemalja, sa oko 340 kompanija u grupi i zapošljava više od 120.000 ljudi širom sveta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar