U trendu

Srpski muzičar o svom stricu dr Predragu Konu: „Oprezan, ali ne paniči“ (foto, video)

Epidemiolog dr Predrag Kon našao se u centru medijske pažnje u Srbiji od izbijanja pandemije koronavirusa i proglašenja vanrednog stanja. Jedan je od ljudi kome građani u ovim teškim trenucima najviše veruju i njegova obraćanja javnosti, savete i preporuke za ponašanje dobijamo gotovo svakodnevno.

Ugledni lekar je stric našeg poznatog pevača i muzičara Marka Kona, koji iz svog ugla otkriva detalje o očevom mlađem bratu.

„On je deo mog života otkad znam za sebe. Miran, staložen i odmeren. Posvećen nauci oduvek. Kao klinac bio sam fasciniran koliko on uči. Stalno je učio, to radi i dalje“, rekao je Marko Kon za Novosti.

Na pitanje da li je možda ovih dana dobio od strica neki poseban savet za čuvanje od korone, muzičar priznaje da, otkad je počelo da se dešava sve ovo što nas trenutno brine i okupira, nije u kontaktu sa njim.

„Nismo se čuli, praktično, od početka krize. Svako od nas nosi breme odgovornosti za svoju porodicu. On je, u ovom trenutku, odgovoran za celu Srbiju“, dodao je Marko, koji je pohvalio način govora dr Kona u javnosti ovih dana.

„Mislim da je dosta dobar. Odmeren i oprezan, ali ne paniči. Informacije saopštava na razumljiv način“, istakao je.

View this post on Instagram

Krećemo!

A post shared by Marko J. Kon (@debelikondor) on

Eminentni doktor voli i da zapeva, i gitaru zasvira, ali za razliku od sinovca kome je muzika profesija, on to čini u slobodno vreme, za svoju dušu.

„Svira i na violini, a to da dobro peva vidi se, između ostalog, u javnim nastupima i odnosu prema mikrofonu. Predrag govori jasno i razgovetno. Porodična okupljanja podrazumevaju i sviranje i pevanje. Njegov sin Slobodan peva još bolje“, ukazao je Marko Kon.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.