U trendu

Argan ulje – tajna lepe kože

Svakako najpoznatiji sastojak za lepotu koji stiže iz egzotične zemlje, Maroko, jeste argan ulje.
Argan ili marokansko ulje poznato je kao i „tečno zlato“, dok se argonovo drvo naziva i drvom života, što jasno ukazuje na dragocenost ovog ulja. Ono uspešno regeneriše kožu, sprečava njeno sušenje i gubitak elastičnosti, usporava pojavu bora, i uopšte uzev čini kožu zdravom, mladom, zategnutom, mekom i sjajnom!
Zadivljujuće utiče kako na kožu, tako i na kosu, i zato je izuzetno na ceni u čitavoj kozmetičkoj industriji, međutim najpametnije rešenje je da se argan uljem negujete u izvornom, prirodnom obliku (hladno ceđeno ulje). Efekat će biti čak i bolji nego korišćenjem preskupih kozmetičkih preparata, a i tako to rade Marokanke, iz čije tople domovine i potiče ovo čarobno ulje!
Još jedan, manje poznat, prirodni sastojak za negu kože koji nam dolazi iz Maroka jeste rasul glina. Rasul se može pronaći isključivo u podnožju planina Atlas, a lokalne žene ga već duže od 1500 godina koriste kao izuzetno sredstvo za negu kože lica i tela, koje njihov ten održava savršenim.
Rasul glina je najfinija i najdelotvornija mineralna glina, prebogata silicijumom, kalcijumom i kalijumom, koja obnavlja, zateže i hrani kožu, čineći je mladom i bez mana. Može se koristiti kao maska za lice i telo, ali i kao sapun, šampon i krema.

Izvor: Ona portal

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike