U trendu

Nakon sunčanja – iz domaće radinosti

Iz godine u godinu, sve je više upozorenja o štetnom delovanju sunca; uprkos tome, većina i dalje želi da se sunča i dobije lepu, bronzanu boju. Osim toga, uz sve opasnosti, sunčanje i boravak na suncu i dalje su blagotvorni za mnogo šta. I kako tu onda biti pametan i naći pravu meru stvari? Uz dosta opreza, naravno, i izbegavanje sunca između 11 i 16 časova – uz gomilu saveta o tome kako da mazite i pazite svoju kožu pre, u toku i posle sunčanja.
Mali problem: to „maženje i paženje“ kože i kose najrazličitijim preparatima ima i svoju – uglavnom ne baš malu – cenu; ispostavi se da na takve, nesumnjivo veoma korisne, preparate, treba da potrošite čitavo malo bogatstvo. Pa, ako vam ne nastrada koža, nastradaće vam srce – kad vidite račun. Zato, da bismo vam bar malo olakšali, evo jednog preparata za posle sunčanja koji i same možete da napravite. Joj, lepo je to, ali svi ti preparati „iz domaće radinosti“ i „iz sopstvene kuhinje“ zahtevaju mnogo sastojaka i truda! Ne i ovaj koji vam predlažemo – ovaj zahteva sasvim malo truda, još manje sastojaka, a i troškovi su minimalni.
Predlažemo vam, naime, osvežavajući tonik od krastavca – krastavac sadrži siliku, pa je kao takav odlično sredstvo za smirenje kože koja je bila izložena suncu. Evo šta treba da radite: krastavac iseckajte na kockice i prelijte ga decilitrom vode. Posle sat vremena, procedite ga i vodu u kojoj je bio sipajte u flašicu sa sprej zatvaračem – i tonik je gotov! Drži se u frižideru, a količina koju ćete na ovaj način dobiti dovoljna je za tri dana.
Kako se upotrebljava ovaj tonik? Jednostavno: nakon tuširanja, isprskajte celo telo i osećaćete se fenomenalno! Sjajno će se osećati i vaša koža, i vaše srce – a i vaš novčanik (doduše, novčanik možete svejedno da istanjite, recimo, kupovinom zgodne „krpice“ koja će u najlepšem svetlu prikazati vaše preplanulo i osveženo telo).

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike