U trendu

Nokti su vam promenili boju? Ovaj genijalni trik s pastom za zube mogao bi da pomogne

Cigarete, loš lak za nokte ili sredstva za čišćenje mogu da izazovu žućkastu boju na noktima. Šta onda? Nalakirati ga? Ili napraviti pauzu dok nokat ponovo ne izgleda prirodno i zdravo? Naravno, može i jedno i drugo, ali jedan TikTok trik nudi mnogo bolje rešenje.

Najbolja stvar u tome: već imamo sve što nam treba kod kuće.

Trik sa pastom za zube za sjajne nokte

@parabellbeauty

If you have nail polish stains, watch this. Use whitening toothpaste. #TheChallengeAllStars #DSWCutLoose #yellownails #beautyhack #nailhacks

♬ Bongo cha-cha-cha – Remastered – Caterina Valente

Baš kao što pasta za zube može učiniti da vaši zubi ponovo budu sjajni, ona takođe može učiniti da vaši nokti ponovo budu sjajni i sjajni. To je zbog vodonik-peroksida koji se nalazi u većini pasta za zube. Ovaj aktivni sastojak izbeljuje nokte i zube.

Video snimci sa uputstvima za trik sa pastom za zube mogu se trenutno videti širom TikToka i Instagrama. Naime, ovaj trik, koji je koliko jednostavan, toliko i genijalan, zapravo zaista funkcioniše.

Kako posvetliti nokte pastom za zube

Ovaj trik je zaista super jednostavan i nakon samo nekoliko koraka vaši nokti će ponovo zablistati.

• Korak 1: Nanesite malu količinu paste za zube na nokte i ostavite da deluje oko 10 minuta.

• Korak 2: Umasirajte pastu za zube u nokte četkicom za zube.

• Korak 3: Isperite pastu za zube i nanesite ulje za nokte i kremu za ruke.

U zavisnosti od toga koliko je izražena promena boje (naročito ako je uzrokovana pušenjem), tretman se mora ponoviti. Najbolje je nežno trljati nokte pastom za zube dva puta nedeljno, ne češće, piše Miss7.

Dodatni savet: Nova promena boje se može sprečiti. Uvek treba da koristite zaštitni osnovni premaz ispod obojenog laka za nokte. Prilikom čišćenja i pranja rukavice pomažu u zaštiti noktiju i kože na rukama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.