U trendu

Glavobolja posle orgazma

Orgazam je nešto čemu svi težimo u seksu. Nije jedino što želimo – fizički se uživa i u drugim aspektima seksa, da i ne spominjemo emotivno uživanje u bliskosti – ali i orgazmu se definitivno teži. Pošto nemali broj žena ima problema, iz različitih razloga, da uopšte stigne do orgazma, saveti koji se daju ženama uglavnom su ideje kako da dožive vrhunac, „običan“ ili višestruki. A samo dostizanje vrhunca nije jedini problem koji žena može imati u seksu.

Naime, izvestan broj žena dobije prilično jaku glavobolju ili neposredno pred orgazam ili nakon orgazma. Naravno, to može da ih uplaši – o čemu se tu radi? Moguće je od toga napraviti šalu, nešto kao nije više: Nemoj, dragi, boli me glava, nego je: Nemoj, dragi, zaboleće me glava, ali problem ostaje, a s problemom i pitanje zbog čega se te glavobolje javljaju i kako ih izbeći.

Pre svega, dobro je znati da ovakve glavobolje nisu razlog za strah niti su nagoveštaj bilo čega opasnog. Jednostavno, pred orgazam krv brže cirkuliše kroz organizam, povećan je adrenalin i oseća se napetost u glavi – napetost koja može biti toliko jaka da postane glavobolja. Ako je glavobolja ili neprijatnost zaista jaka, možete pokušati da „smanjite doživljaj“, to jest, da smanjite intenzitet seksa. Usporite ritam, neka vođenje ljubavi bude manje žestoko – tako će se i cirkulacija usporiti, a nivo adrenalina smanjiti. Naravno, postoji i nezgodna strana ove metode – tako ćete smanjiti sopstveno (sasvim moguće, i partnerovo) uživanje u seksu. Neće biti glavobolje, ali će i zadovoljstvo biti manje intenzivno.

Postoji i drugi način, veoma jednostavan. Taj način jeste da pre seksa popijete neko sredstvo protiv bolova (podrazumeva se, u tom slučaju ne sme da bude „čašice pre“). Samo se nadamo da vam neće biti neophodno da baš svaki čas posežete za ovakvim sredstvom – ni kljukanje tabletama nije baš najzdravije rešenje. Povremeno, ipak, neće vam naškoditi, a omogućiće vam neometano uživanje u vođenju ljubavi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.