U trendu

Kad je nivo muškog seksualnog hormona nizak

Nizak nivo testosterona ne podrazumeva uvek manju želju za seksom. Mnogi muškarci održavaju seksualnu želju sa relativno niskim nivoom testosterona. Sam po sebi nizak nivo testosterona retko uzorkuje impotenciju, ali u kombinaciji sa već navedenim problemima može uticati na odnos.

Probleme sa erekcijom obično izazivaju ateroskleroze arterija. To su oštećeni sitni krvni sudovi penisa koji ne mogu da se šire za potrebe erekcije. Glavna 3 uzroka ateroskleroze i impotencije su dijabetes, holesterol i visok krvni pritisak.

Nizak nivo testorona često je saučesnik ateroskleroze u stvaranju impotencije. Prema studiji, jedan od tri muškaraca ima impotenciju (erektalnu disfunkciju) zbog niskog nivoa testorona. Međutim, još više je slučajeva erektalne disfunkcije izazvane drugim faktorima sa niskim nivoom testosterona kao saučesnikom.

Nizak nivo testosterona najčešće je povezan sa sledećim bolestima:

Istraživanja o tome kako naći zamenu za testosteron zasad su u toku, a prvi podaci pokazuju poboljšanja seksualnog nagona kod muškaraca. Međutim, dugoročne dobiti, ali i rizici od zamene – još uvek su nepoznati. Ispitivanja su još uvek u toku, a konačni rezultati veoma daleko.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.