U trendu

Moć kontrole ejakulacije (1)

Jedan od najčešćih problema sa kojima se muškarac može sresti u svom seksualnom životu jeste problem doživljavanja seksualnog vrhunca mnogo pre nego što bi partnerka i on to želeli. Prerana ili preuranjena ejakulacija predstavlja boljku koja izgleda mučno, ali koja ne znači da ste automatski osuđeni na večno nezadovoljstvo. Naravno, samo ukoliko uzmete stvar u svoje ruke i počnete da vežbate samokontrolu. Na taj način sve može biti podređeno „tajmingu“ koji vam najviše odgovara.

Tu je pre svega reč o voljnoj kontroli procesa ejakulacije, koju muškarac ne može da uspostavi tokom seksualnog čina. Iako se ovaj problem u najvećem broju slučajeva javlja kod mlađih muškaraca, godine ništa ne moraju da znače, i gotovo da nema muškarca različite dobi koji se bar jednom u svom seksualnom životu nije susreo sa ovim problemom. Srećna okolnost je što se na otklanjanju ovog problema može raditi i što se ta smetnja može uspešno otkloniti. U tome ne mora samo da pomogne sticanje seksualnog iskustva, jer je razvijanje moći samokontrole jedna od disciplina koja je bitna ne samo u seksu već i u svim ostalim sferama života. Na kraju krajeva, ejakulacija je refleksna radnja i kao takva se može kontrolisati.

Muškarac koji je u stanju da uspostavi kontrolu može sebi da dopusti da uzbuđenje dosegne visok stepen, a da ga zatim manje-više održava na tom nivou sve dok ne bude došao pravi trenutak. Uzbuđenje treba da raste i opada, u zavisnosti od naših želja i onoga što nam se dešava. Ako želimo da stvar bude brzo završena, može da bude i tako. Ali je svakako bolje da čitava igra potraje što duže, u tome je ipak poenta samog seksualnog čina. Ukoliko spadate u grupu onih koji ne mogu da se kontrolišu, tj. ako ne možete dugo da uživate u različitim stepenima uzbuđenja, jasno je da ćete u kratkom vremenskom roku stići do tačke neizbežnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.