U trendu

Iz ovog kluba možete izaći samo ako ste u njemu imali seks!

U ovaj noćni klub potpuni je promašaj da devojka uđe u štiklama, a momak u odelu ili nekom „fensi“ komadu odeće.

U ovom noćnom klubu u toaletima nema ogledala kako gostima ne bi pozlilo ako bi pred jutro na njima videli svoja lica, umorna od žurke i seksa.

U ovom noćnom klubu postoji jedan deo koji krasi parola „ko s kim stigne“. U njega je jako teško ući ako prethodno sa sobom samima niste napravili dogovor o tome da li ste spremni za seks u bilo kom obliku.

Ovaj noćni klub je „Berghain“. Najpoznatiji te vrste. Nalazi se u Berlinu. Gde drugde?

Reporter „Njujork posta“ prošao je oko „Berghaina“ danju, kada je delovao kao napuštena građevina, a onda i noću kada je na delu video kolaž partijanja, opijanja, masovnog seksa i ludog provoda.

Meka rejv-žurki i elektronske muzike pravo je utočište za sve one koji bi voleli da sebi ispune neku seksualnu fantaziju a nisu do sada pronašli partnera za to ili jednostavno, nisu voljni da plaćaju nekom za to.

U „Berghain“ je najteže – ući. Na vratima je nekoliko izbacivača koji će vas pustiti da satima stojite ispred njih da bi vam, negde u 4 ujutro rekli da nemate adekvatnu garderobu za klub ili im po nečemu niste po volji.

Ta sudbina zadesila je i čuvenu pop princezu Britni Spirs, zašto ne bi i vas?

„Berghain“, koji je otvoren 2004. nazivaju „rajem na tri sprata“. Njegovi obožavatelji nazivaju ga crkvom u koju se ulazi petkom uveče a izlazi ponedeljkom ujutro. Ko preživi u njemu – pričaće.

Vratar Sven Markart podjednako je velika legenda kao i sam Berghain.

Pun tetovaža i pirsinga, on je u Berlinu svojevrsni lokalni selebriti i pionir u postavljanju pravila o odabiru ljudi kojima je dozvoljen ulazak.

Interesantno je da je puno blogova postavljeno na temu „Bergahina“ sa jasnim uputstvima na šta Sven pada a na šta ne kada mu se pojavite pred očima.

Za kraj, slovo o garderobi. Klub nije „darkerski“ ali se crna odeća preferira. Šminku bi devojke trebalo da zaborave, ili da je makar stave „na kašičicu“. Mobilni telefoni ili kamere nisu dozvoljene i ako vas, ne daj Bože, neki redar primeti da pokušavate da napravite selfi u „Berghainu“, istog trenutka letećete napolje.

Što je još gore, vratari na čelu sa Svenom, upamtiće vas za narednih nekoliko nedelja.

Reporter „Njujork posta“ na kraju zaključuje da je prošao kroz „sito i rešeto“ kako bi se našao unutar kluba, ali da se sve isplatilo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.