U trendu

Urolozi upozoravaju: Navike u seksu koje mogu biti opasne po vaše zdravlje!

„Ne urinirajte pre intimnog odnosa“ – Zvuči li ovo kao nešto što ste čuli pre? Urolozi sada upozoravaju da to možda nije najbolja ideja. Evo zašto!

Pre nego što skočite pod tuš ili posegnete za tabletom, možda biste trebali razmisliti o ova dva saveta koje daju urolozi. Prvo, nikada ne urinirajte pre intimnog odnosa! Zašto? Jer to može povećati rizik od neugodnih urinarnih infekcija. Da, dobro ste pročitali!

Urolog David Kaufman otkriva da je toliko rašireno mišljenje da bi žene trebale urinirati pre i posle odnosa da je postalo globalni mit. Ali čini se da je samo pola priče tačno. I dok je posle odnosa mokrenje korisno za čišćenje bakterija, pre seksa može dovesti do bolnih infekcija mokraćnih puteva. Da, možda zvuči neobično, ali nije. Trenje tokom odnosa može olakšati prelazak bakterija iz genitalija u uretru, što može dovesti do cistitisa – jednog od najčešćih uzroka infekcija urinarnog trakta, prenosi blic.rs.

Ali to nije sve! Uzimanje određenih lekova pre seksa takođe može uticati na vaše zdravlje. Antihistaminici, obično korišćeni za lečenje alergija, mogu imati neželjene efekte na vaš seksualni život. Istraživanja su pokazala da ovi lekovi opuštaju tkiva u celom telu, uključujući i genitalno područje. Rezultat? Teže je postići uzbuđenje, što može smanjiti količinu vaginalne vlage.

Dakle, pre nego što sledeći put posegnete za WC školjkom ili lekovima, razmislite o tome kako to može uticati na vaše zdravlje tokom intimnosti. Urolozi su govorili, a sada je na vama da odlučite šta je najbolje za vas!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.