Hyundai i20: srednji model u familiji „i“

Dizajniran u nemačkom Raselshajmu, ovaj automobil nastavlja modernim evropskim stopama koje su utemeljili modeli i10 i i30. Dizajneri Hyundai-ja prilikom razvoja svog modela i20 pazili su da u potpunosti zadovolje visoka očekivanja Evropljana, počev od dizajna, voznih karakteristika, pa sve do dimenzija, sigurnosti i ekonomičnosti.
Spoljašnjim izgledom Hyundai i20 prati trend "i" porodice, a zbog dimenzija (d/v/š – 3.940/1.710/1.490) i dizajna odlikuje ga mnogo prostora i vrhunska ergonomija. Utisak je upotpunjen kvalitetnim materijalima i bogatom opremom. Hyundai, koji je poznat po sigurnosti, opremio je i20 dvostrukim prednjim, bočnim i padajućim vazdušnim jastucima, aktivnim naslonima za glavu, kao i ABS-om, koji je standardna oprema.
Što se tiče opreme, novi Hyundai i20 će se na većini tržišta prodavati s tri paketa opreme: iStart, iSmile i iKiss. Što se tiče prodaje modela Hyundai i20, s obzirom na nova tehnološka dostignuća, inovativni dizajn, kao i već prepoznatljiv kvalitet, u Hyundai-ju s razlogom imaju optimistička očekivanja kada je u pitanju plasman ovog noviteta.
Moderan trend odnosi se i na tri motora koji se ugrađuju u Hyundai i20. Kasnije će njihov broj biti povećan na sedam. Početni agregat je novi benzinac od 1,2 litara i 75 konjskih snaga. U ponudi je i benzinski agregat od 1,4 litara i 100 KS. Za ljubitelje dizel agregata na raspolaganju je motor od 1,4 litara i 75 KS.
Najjeftiniji Hyundai i20 s paketom opreme iStart i motorom od 1,2 litra košta oko 10.500 evra, dok je cena najskupljeg 1,4 DOHC iKiss s benzinskim agregatom oko 13.500 evra. Hyundai i20 s dizel agregatom, 1,4 CRDi i iSmile paketom opreme košta oko 13.700 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.