U trendu

Michael Schumacher – salto-mortale sa 220 km/h

Michael Schumacher je u petak u Albert Park-u u Melbourne-u doživeo više nego uzbudljiv početak sezone Formule 1. Neposredno pred kraj druge sesije slobodnog treninga za Veliku nagradu Australije, svetski prvak Formule 1 je u pokušaju da poboljša svoje vreme, doživeo ozbiljnu nesreću sa svojim bolidom F2001, sletevši sa staze, prevrnuvši se dva puta na plavom sigurnosnom pojasu peska i udarivši u sigurnosnu ogradu od automobilskih guma. Nemcu, srećom, sem povređenog ponosa, nije falila dlaka s glave. Nakon nesreće Schumacher je izjavio: „Možda je sve izgledalo spektakularno, ali je u autu bilo sasvim bezazleno. Ja sam dobro.“ Verujmo mu na reč.

Tridesetdvogodišnjak je objasnio da je tek u tački kočenja krivine broj 6 uočio signalnu zastavu. „Jako kasno sam primetio žute zastave u ovoj krivini. Zato sam morao naglo i jako da kočim i izgubio sam kontrolu nad zadnjim delom vozila.“ Automobil će moći da se popravi, objasnio je sa vidnim olakšanjem Schumacher nakon turbulentnog početka sezone. To je bila već druga nezgoda na početku trkačkog vikenda u Melbourne-u. Pre toga je u prvoj sesiji slobodnog treninga, Jaguar-ov vozač Luciano Burti takođe sleteo sa staze i udario u zid, ali je i Brazilac pritom ostao nepovređen.

Najbrži prvog dana treninga bio je Ferrari-jev vozač Rubens Barrichello ispred Jarno Trulli-ja (Jordan). I pored doživljene nesreće, Schumacher je ostvario treće vreme, a mesta četiri i pet zauzeli su vozači McLaren-Mercedes-a David Coulthard i vicešampion Mika Hakkinen.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike